Müzik

Götik Rock

13.05.2006
Kibar olsu diye öyle söyledim yanlış anlaşılmasın :)

Efendim emule'ye girip "Dream of the" şeklinde bir arama yaparsanız Dream of The Dragon, Warrior, Wolf, Killer, Snake, Witch... gibisinden zilyon adet Gothic Metal Compilation albümleri bulacaksınız. Oldukça güzel hazırlanmış olan bu albümler bu işten anlayan insanlarca da kabul görmüşlerdir :) Benim şahsi göüşüm Gothic Metal'in bir süre sonra sıktığıdır lakin beğenen beğenmekte, hasta olan iyileşmemekte özgürdür tabii.

"In Flames" ve hemen hemen kardeş grubu diyebileceğimiz "Soilwork" un bütün albümleri gelmiş olması lazım. In Flames "Reroute to Remain" albümünü dinledikten sonra her albüm böyle gibi bir ruh haline sokuyor sizi ama bence en iyi albüm olmuş ve diğerlerinden bazı parçalar hariç yanına yaklaşan yok ne yazık ki. Aynı şekilde Soilwork'un de "Figure Number Four" albümünden aldığınız zevki diğerlerinden alamıyorsunuz.

Efendim bunların dışında Hammerfall, Darksun, The Gathering gibi gruplar geldi lakin hepsi bir anda geldiği için yorum yapamıyorum :) Yalnız "Hammerfall - Glory To The Brave" parçasını dinlemenizi çok sıkı bir şekilde önerebilirim. "Scorpions - Wind of Change" hissi verse de dinlemeye değer bir parça. Bir de "Spock's Beard - She is Everything" parçası son dönemde hoşuma gidenlerden.

Bu arada In Flames Moonshield isimli parçasınının Commodore 64 Karaoke versiyonunu yapmış (ben daha önceden dinlemiştim bu parçayı ama In Flames'in olduunu bilmiyordum) ve gönlümü ayrı bir şekilde fethetmiştir. İlk dinlediğimde şarkı eski bir C64 oyunuun müziği sanırım demiştim ama adamlar bariz bir şekilde kendilerine ait olan bir şarkıyı C64 enstrumanları ile çalmışlar ki öperim ben öyle insanları :)

"Intellij IDEA" (www.jetbrains.com) isimli Java IDE'sinin 5.1.2 versionu çıkmış haberiniz olsun.

Greenie Linux'un temelini oluşturan Slax Linux'un de 5.1.7 versionunun RC1 hali sitesinden çekilebilir durumda. Release olduktan sonra Allah'ın izniyle bir Greenie Linux yaparız artık siz değerli okuyucularımız için :)

Borland Jbuilder'in eclipse tabanlı olacak yeni versionunu bekliyoruz bakalım başımıza neler gelecek.

Roger Waters isimli baba müzisyen Türkiye'den büyülü bir şekilde geçti. Başta Mormenekshe olmak üzere bir çok arkadaştan "o neydi öyle beee", "olmaz böyle şey" vb. yorumlar alıyorum ki konsere gidemediğim için iyiden iyiye üzülür oldum :)

Geçen Kusmuk ile son Street Fighter kapışmamızda  Blanka ile Kusmuk'tan bir temiz sopa yedik. Yendiğimizi söylediğimiz gibi yenildiğimizi de söyleriz elbet delikanlılık budur :)

NBA'de Miami Heat şampiyon oldu. Aslında Detroit Pistons şampiyon olmasın da kim olursa olsun diyordum ama içten içe de Miami'ye karşı bir sempatim vardı mutluyum yani :) Dwyane Wade Michael Jordan'ın gerçek varisidir bu böyle biline. Ayrıca bahsetmişkene kapak adamının Tracy Mcgrady olduğu NBA Live 2007 oyunu ile ilgili güzel haberler kulağıma çalınmakta fakat ben Nba Live 2005'de bıraktım olayı :)

Kusmuk kardeşimin överekten getirdiği Flatout isimli oyunu zar zor da olsa çalıştırmayı başardım. Oyunun başında eşşek gibi NVIDIA logosu var fakat kitlenmeler, açılmamalar gırla gidiyor:) Fizik motoru konusunda gerçekten aşmış bir oyun fakat araba kullanma konusunda NFS Underground'dan daha fazla sevemedim ne yazık ki. Bugün uninstall edilmesini umuyoruz :)

Akşam CNBC-E'de "Prison Break" isimli şu ara takip ettiğim tek dizi var. E bundan size ne hadi bye bye :) (şu diziyi emule'de bir aratayım bakalım)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz