Programlama

ASP ne boktan bir şey yaw :)

11.10.2007

Selam yoldaşlar, 

Bu yazımızda size ASP yani Active Server Pages isimli microsoft teknolojisinden bahsedeceğiz. Hiç unutmam ASP ile ilk tanışmam 2000 yılında bir okulun web sayfası projesinde olmuştu. Tek satır kod yazmadığım halde işi kabul etmiş ve yaklaşık 9 saat kadar yemek yemeden, su içmeden bilgisayar başında kalmış ve ancak sınıftaki öğrencilerin listesini almayı başarabilmiştim :)

Daha sonraları proje yattı ve ben Macromedia Flash ağırlıklı bir şirkete girdim ve kendimi Actionscript üzerinde geliştirdim ki programlama alemine ilk dalışım Actionscript ile olmuştur denebilir. Zaman böyle akıp giderken Askerden döndüm ve kendimi yine ASP sayfalarının içerisinde buldum. Aslında askerde de şansıma web tasarım bölümünde olduğum için ASP sayfalarının içindeydim ama hali hazırda çalışan sisteme hiç dokunmadım yalnızca içerik değiştirdim :)

Neyse efendim ASP ile uğraştık durduk asker dönüşü. Sonra malumunuz üzerine iş değiştirdim ve full PHP üzerine çalışmaya koyuldum ve geldik günümüze. Şu anda tekrar ASP ağırlıklı çalışıyorum (bu arada ASP.NET de kastım) ve bunca zamandan sonra yorumum şudur.

Amuga Koyayım ASP :)

Sakın yeni bir dil öğrenme aşamasındaysanız ASP'yi seçmeyin. Doğrudan PHP ile dalın olaya. ASP.NET falan da kesinlikle PHP'nin verdiği rahatlığı vermiyor. Şimdiye kadar en hızlı proje zamanını PHP ile elde ettim hatırlatırım :) Özellikle şablon olarak yöneteceğiniz bir sayfa tasrımı yapıyorsanız yani bir proje olsun her projeye uygulayayım diyorsanız sakın sakın sakın ha inanmayın siz ona. PHP rulez kardeşler :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz