Programlama

Netbeans 6.0.1

14.03.2008

Beni tanıyanlar bilir IDE'lere çok meraklıyımdır. İyisinden kötüsünden her IDE'e bulaşmışımdır ve şimdiye kadar Java konusunda Server tarafı için Intellij IDEA (7.0.2 versionu mevcut şu anda) ve Desktop tarafı için de Jbuilder 2006 kullanıyordum (JBuilder 2007 çıktı ama rezalet ki ne rezalet.)

"Eclipse'i neden kullanmıosun ulan ayı" diyenleriniz olacaktır elbet lakin sevmiyorum kardeşim Eclipse... Jbuilder 2007'i de eclipse üzerinde olduğu için sevmedim zaten. Eclipse üzerinde çalışan sevdiğim tek IDE Adobe Flex Builder :)

Neyse Sun Microsystems Netbeans'i satın aldıktan sonra 6.0 olarak bir version çıkardılar ki dillere destan olacak cinsten. IDE hemen hemen her türlü Microsoft olmayan programlama işini çok güzel bir şekilde yapıyor. Kullanımı çok kolay lakin tek derdi sisteme biraz fazla yükleniyor. Özellikle Visual Studio 2008 ile Microsoft'un IDE'sini biraz daha hızlandırdığını hesaba katarsak bu performans meselesini daha iyi durumlara getirmesi gerekiyor Netbeans'in.

Şu anda www.netbeans.org adresinden en kralından bir IDE indirebilirsiniz :)

Bu arada Desktop konusunda Oracle Jdeveloper da gayet güzel iş çıkaran bir IDE olarak göze batıyor aklınızda olsun :) Netbeans bana hem server tarafını hem de desktop tarafını rahatlıkla idare edebilecek bir IDE olarak göründü. Yalnız server side işlerde Intellij IDEA'yı kullanmadan duramam gibi geliyor :)



Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz