Genel, Kişisel, Resim

Action Figures

08.04.2008

"Hacı zamanında ne pahalıydı be şu oyuncaklar" lafını bu Action Figure dediğimiz tanınmış oyun, film vb karakterlerin oyuncaklarını her görüşümde söylüyorum. Abi geçenlerde 20 YTL'e Taksim Megavizyon'dan Ken aldım daha ne olsun 20 YTL para mı? ama bu da baya ucuzlamış bir versiondu allah için :) Ken karakteri deyip de geçmemek lazım bu arada her yeri aynı oynuyor figürün. Çeşitli el kombinasyonları falan vermişler birini çıkarıp diğerini takıyorsun falan.

Krokiller kardeşime de yasalar gereği fiyatını veremediğim bir IORI karakteri aldım doomgünü için daha veremedim ama yakında verecem koçuma :D

Neyse efendim asıl konu şu. Ben vakti zamanında GI Joe serisi hastası bir adamdım. Hatta o zamanlar biraz daha kalbur üstü olan Transformers oyuncakları da vardı ama ben GI Joe'cuydum :) Bunların fiyatları o kadar pahalıydı ki ancak ayda 1 tane alabiliyordum. Bir de aile içinde "kaslı adam" dediğimiz amerikan güreşçisi karakterli adamlar vardı ki bunların da eklem yerleri fazla olanlar gayet el yakıyordu :)

Efendim sonra Çin devreye girdi (teknoloji ve bir çok üretim konusunda olduğu gibi) bu dediğim oyuncakların fiyatları düştükçe düştü. Orta gelirli bir ailenin bile alabileceği bir hale geldi oyuncaklar ki benim Ken Masters karakterini 20 YTL bulduğum mağaza Megavizyon gayet kallavi bir yerdir arayınca ucuza bulunuyor yani :) Üretim teknolojilerinin gelişmesi ve maliyetlerin azalması da bunda etkili tabi biliyoruz o kadarını :)

Şimdi bir yandan düşünüyorum eskiden de güzeldi çocukluk az buluodun değeri oluodu ama bir yandan da diyorum "şimdi çocuk olmak varmış" :) Yalnız daha çok eskiye özlem duyuyorum her konuda. Türkiye'de daha az insanın olduğu zamanları özlüyorum açıkçası varsın herşey az bulunsun ama bulduğumuzla coşacak hayalgücümüz olsun yeter ;)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz