Oyun

Mortal Kombat : Shaolin Monks

12.04.2008

Bu oyunu şimdiye kadar oynamamış olanların alnını karışlıyorum :D

Oyunumuz PS2 oyunu lakin ben hayatımda bu kadar zevkli oyun az oynadım. XBOX360 için remake'i çıkacak diye duydum ama ayrıntıları bilemiyorum. Midway oyuna koyabileceği herşeyi koymuş. Bir kere oyun hayatımda en çok oynadığım oyunlardan olan Mortal Kombat 2'nin üzerine kurulu :) Oyunun konusuna bu kadar hastayken oyunu sevmemem çok zor ihtimal zaten :)

Efenim oyunumuz klasik mortal kombat dövüş oyunları gibi değil. 2 karakterimiz olan Kung-lao veya Liu-kang'den birini seçip oyuna giriyoruz. Çeşitli cheat'lerle veya oyunun gizemlerini çözerek bu karakterler arasına Scorpion (oynaması süper zevkli) ve Sub-Zero'yu ekleyebiliyoruz. Bu karakterlerle izometrik olarak hareket edip karşımıza geleni dövüyoruz. Dövdüğümüz adamlardan aldığımız puanlarla yeni combolar ve yeni hareketler öğreniyoruz heyecanımıza heyecan katılıyor :) Zaten oyunun bu "ilerlerken gelişme" yönünü çok güzel bir ayarda yapmışlar. Mortal Kombat serisinin olmassa olmazı Fatality'ler de paranızla satın alabileceğiniz öğelerden.

Oyunun oynanabilirliği ve grafikleri çok güzel lakin bence oyunun ruhunu bana en çok yansıtan Mortal Kombat 2'ye özgü gizemlerin oyunun her yerine yayılmış olması. Oyunda geçtiğiniz her yerden bir kez daha bu sefer gizemleri çözmek amacıyla geçiyorsunuz. Zamanında Mortal Kombat 2'i oynadığımız zamanlarda burada aparkata basınca Kano çıkıo, ağaçların orada (Living Forest) Sonya çıkıo falan gibisinden binlerce hikaye dolaşıyordu ortalıkta. Oyunun PC versionunun sonunda şifreli olarak yazılmış yazılar vardı bunları çözmeye çalışıyorduk süperdi :) Oyun kendisi kadar gizemleri ile de ilgi çekiyordu ve bunu resmen birebir Shaolin Monks'a da aktarmış adamlar. Kano'u falan bulup dövüştüğünüzde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız :) Ayrıca Mortal Kombat 2'deki mekanları 3D olarak tekrar yaşamak da ayrı biz haz verdi bana belirtmek isterim :)

Dövüş kombinasyonları, iki kişi ile yapılan dönen combolar falan yok yok oyunun içinde. Ayrıca yine oyunun içindeki gizemlerden biri Mortal Kombat 2 arcade versionu :) Nostaljinin kralı MK2 ile yapılır (MAME ile zaten yapıyorum :)) derim ben başka da bir şey demem alın oynayın bu oyunu kaçırmayın. PS3 Ps2 oyunlarını da oynatabiliyor diye biliyorum alın kardeşim :) Bu oyunu bir de PSP'e çıkarsalar benden mutlusu olamaz :) aslında PSP'e çıkacak gibisinden açıklamalar yapılmış Midway'den ama yalandır yaa belki 2. versionunu falan yaparlar :)












Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz