Genel, Kişisel, Oyun

PSP Party!

21.04.2008

Uzun zamandan sonra geldiğim memleketim Antalya'da hem aileme kavuşmanın hem de yılların eskitemediği arkadaşlarımı görmenin haklı mutluluğu içindeyim :)

Benim Antalya ziyaretlerim klasik bir şekilde aile saadeti ile geçiyor. Zaman kısıtlı olduğu için (3 günlüğüne geldim) yapmayı düşündüğüm herşeyi yapmak mümkün olmuyor haliyle. Özellikle tüm arkadaşlarımı göreyim falan gibi olaylara hiç giremiyorum. Ailem de sağolsun geniş olduğundan herkesi görmek bile gayet güzel bir zaman yiyor :)

15 yıldır arkadaşım olmayı başarmış 2 insandan biri olan Krokiller'da dün gece toparlandık ve PSP partisi yaptık :) Aslında daha fazla kişinin gelmesini bekliyorduk ama çeşitli satışlar sonrasında Adre, Krokiller ve ben elimizde ne varsa yedik içtik oynadık :) Bu arada Krokiller kardeşimin doomgünü hediyesi olan IORI action figure karakterini de verebildim sonunda. Yalnız figurun auralarını takarken deli zorlandık sonra internetten takılmış halinin resmine bakınca çözdük :)

İşte böyle bir muhabbete girişmişken PSP'de multiplayer oynayabileceğiniz oyunlar konusunda da bilgi vereyim istedim.

Öncelikle Tekken ile açılışı yaptık. Bu arada PSP Slim sahibi olan Adre kişiliğinin makinesini LCD TV'e bağlayıp ortamı arcade havasına sokmayı da ihmal etmedik :) Tekken kendisini her açıdan kanıtlamış bir oyun ve multiplayer'ı da gayet zevkli ama 2 kişiye destek veriyor ve biz 3 kişiyiz :)... bu sebeple biraz takıldık ve yeni oyun arayışlarına geçtik... Bence en güzel oyun deneyimini sunan Star Wars Battlefront oyununu oynadık. Silah seçimi olsun yönetimleri ve grafikleri olsun beni çok eğlendirdi oyun. Yalnız grafikleri uçmuş olmasa da oyunun grafiklerindeki akış çok hoşuma gitmiyor onu da belirteyim (krokiller karşı bu konuda bana :) Sonrasında After Burner oynayalım dedik ama Co-op tipi yalnız 2 kişilik olduğundan kapattık (ben pek oynamak istemiodum zaten :) Sonra bi Dungeon Siege açtık o da 2 kişilik destek verdi az bişey oyalandık kapattık. Sonra Krokiller'in eşi Phyle geldi ortam dağıldı motivasyon gitti :) Sonra yine bir multiplayer zevki olan Killzone Liberations oynadık ve o da baya zevkliydi. Lakin 3 kişi öyle çok da zevk vermiyor daha fazla kişi için tasarlanmış. Sonrasında arada bir Kur! dedik ve Call Of Duty 3 çaktık :) FPS olduğu için oynaması oldukça zordu PSP'de ama adamlar gerçekten güzel bir oynanabilirlik yapmışlar bir süre sonra alıştık (olduğu kadar yani bundan iyisi de olmazdı :). Onu da çürüttükten sonra Def Jam Fight For NY oynamayı denedim ama multiplayer'da sorunlar çıkardı. Birkaç denemeden sonra umudumuzu kaybettik ve kapattık. Gece son olarak Krokiller'ın da bu aralar hasta olduğu Puzzle Quest oyunundan bir ortam yaptık ama ben oyunu bitirmiş olduğum ve Level 50 hayvan büyülere sahip bir karakterim olduğu için Krokiller haklı olarak zevk alamadı :) Başlangıç karakterleri ile de bir maç yaptıysak da bu işin asıl zevkinin Krokiller da oyunu bitirdikten sonraki karakteri ile bir dahaki gelişimde kapışmak olacağı belli :)

Efendim sonra yattık sabah oldu. Adre ile bir Mortal Kombat Unchained kastık. Eskiden beri gelen hareketleri değiştirdikleri için biraz zorlandık ama hareketleri söktükten sonra bile oyun Tekken kadar zevk veremedi. Lakin MK güzel bir oyun PSP için tavsiye ederim. MK içerisinde yer alan puzzle ve chess oyunlarında da kapıştık biraz ama Puzzle göçtü ve kendine has kuralları olan Chess de keyif vermedi kapattık :) Chess baya acaip olmuş bu arada. Mesela karşıdakinin piyonunu almak istiyorsunuz. Piyonla dövüşüp (klasik MK karşılıklı dövüş) kazanmak zorundasınız yoksa siz yeniyorsunuz (yenmek ham ham diye :D)

İşte bööle güzel bir geceydi. Multiplayer oyunların dışında az bir şey Sega Rally oynadım o da güzeldi. Fifa Street 2 ve Fight Night oyunlarını da çektim ama daha oynamadım.

Bu arada burada bahsettiğim tüm oyunlar lisanslıdır ve Krokiller "bir gün multiplayer kasarız" diyerekten 5'er UMD (PSP CD) almıştır belirteyim :D kopya falan sanmayın ghagagagahahha :D

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz