Kişisel, Oyun, Programlama

Lancia Ypsilon Momo Design

10.07.2008

Eveeet sonunda ilk multiplayer online oyunumu yaptım ve müşteri karşısında oynandı alkışlandı falan :)

Lancia Momo Design için altyapısını geliştirmiş olduğum Online Multiplayer yarış oyunu bugün bir lansman ile müşteriye sunuldu ve sorunsuz çalıştı (şükür :)). Baya bir tebrik almışız sağolsunlar varolsunlar buradan çalışma arkadaşlarıma da tebrikler teşekkürler :) Bütün işi ben yaptım laaaağn! :)))

Oyunumuz yukarı doğru akan bir araba yarışı oyunu. Tek kişi olarak da yarışabiliyorsunuz ama birşeye benzemiyor :) Asıl olay 2 kişilik multiplayer oyunda. Senkronize bir şekilde gerçek zamanlı yarıştığınız rakibinizi geçmeye ve en iyi süreyi yapmaya çalışıyorsunuz. FIAT lansman esnasında oynayan özel üyelerden en iyi zamanı yapana Momo Design (bir tasarım firması) bir bisiklet hediye etti 3000 $ değerinde. Ben yarışmanın ortasında en iyi dereceleri elde ettim aslında güzel güzel ama sevgili patronumuz Levent Erim bu dereceleri sildirdi ne yazık ki :) İstiodum o bisikleti beeee!!! :)))

Oyunun multiplayer altyapısı RED5 Application Server üzerine kurulu. Red5 tabanlı olarak yazdığım bir Java servisi ile bigli alışverişi ve Flash'ın realtime multiplayer temeli olan Remote SharedObjects teknolojisi kullanıldı. Sorusu olanlar varsa cevaplayabilirim (muhtemelen yanlış cevaplayacağım ama :))))

Ayrıca bir bomba daha oyunun arkaplanında benim müziklerimden biri kullanıldı. Aslında bir müzik seçilmişti ama telif hakkı olayına takıldığı için benim müziklerden birini yerleştirdim. Ya benim haklarım ne olacak? :))))

Lansman hakkında şöyle de bir yazı yazılmış : http://www.carluvr.com/index.php/2008/07/09/turkiyenin-ilk-gercek-zamanli-sanal-basin-lansmani/

Arka Plan olarak kullanılan müziğim : "Hanzou" :


Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz