Müzik, Oyun

Mondial Simulation 1990

18.07.2008

Yaw bugün "Ağzına Mıçayım Vahdet" isimli harika şarkımızı dinliyorum bir anda dedim "ulen manyak müzikti hakkaten bu yaa"...

Şarkıda kullandığımız müzik Commodore 64'de bir futbol menejerlik oyununun müziğiydi ve kuzenim Deniz'le deli gibi oyunu oynadığımızı hatırlıyorum. İşin ilginç tarafı oyun İtalyancaydı ve yıl 1992-1993 civarları ne kaynak var ne bişey biz kafadan çözmeye çalışıyorduk oyunu ne diyor bu diye :) Oyunların fotoğrafları falan vardı pixel pixel çizilmiş (bakınız resimler) hoşumuza gidiyordu. Adamlar iyi oyun hazırlamışlardı aslında ama neden ingilizce de koymamışlar onu bilemiyorum :)

Efendim ben bu oyunun adında "Mondial" geçtiğini hatırlıyordum yalnızca. Daha önce de aramıştım bulamamıştım Google ellerinde ama bu sefer hırs yaptım bulacam diye ve gerçekten baya bir aradıktan sonra bulabildim oyunu. Oyun iyi oyun falan ama işte italyanca olmasından dolayı yaygın bir oyun değil 64 aleminde. Bir de "Emlyn Hughes International Soccer"  diye aratsam böyle mi olurdu ya :) Oyunu http://s64.emuunlim.com/gameinfos/mondialsimulation1990/mondialsimulation1990.htm adresinde buldum isteyen bakınsın bananesi :)

Buyrun oyunun müziğinin VICE emulator ile kaydedilmiş mp3 halini de dinleyin aşağıda :)















Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz