İnternet, Mobil, Programlama

Flash 10 Mobile

21.11.2008

Hacı adamlar Flash'ın önünü açınca Adobe feci bastırdı her türlü cihaza geliyor Flash 10 :)

2009 ortalarında sürümlerin çıkacağı öngörülüyor ve bakın buraya yazıyorum (gerçekten yazıyorum :) ) 2009 sonunda ortalık mobil flash uygulamalar ile dolacak. Bir de internet bağlantısını kullanma yeteneği de verilirse cep telefonlarının işletim sistemi yerine bile kullanılabilir. Şimdiden uğraşın Actionscript 3.0 öğrenin derim ben bu yazıyı okuyanlara :)

Ben de baya bir uygulama yaparım gibi geliyor hadi bakalım hayırlısı :)

Yalnız IPhone Flash konusunda gıcıklık yapıyormuş. Bakın olay o kadar önemli ve büyük bir olay ki Apple halen önüne geçmek için çaba gösteriyor. Adamlar da farkında Flash telefona gelirse ortam tamamen flash üzerinden dönmeye başlayacak. Bir programcının  ve grafikerin istediği her olanağı sunuyor sistem. Dediğim gibi olay yalnızca internete bağlanma sınıflarının çalışıp çalışmaması. Internete bağlanırsa 2010 Flash Mobile yılı olur :)

Ayrıca Silverlight falan hikaye buradan belirteyim. Şu anda hiçbir teknoloji Flash'a rakip olamaz. Adamlar konusunda tek standart bence. JPG formatı bile bu kadar standart değil yani. Ben zamanında kioskların, bankamatiklerin bile flash tabanlı yapılacağını söylemiştim ve şu anda bu şekilde çalışan cihazlar var. Bu arada adamlar Flash'ı yalnız mobile olarak değil TV'lerde bile çalışacak hale getirmeyi planlıyorlar. Bu iş iyice JAVA gibi olacak walla. Al sana platform bağımsız uygulama olanağı :) Günümüzde en geçerli uygulamaların web uygulamaları olduğunu da hatırlatırsak Flash'ın bu iş için biçilmiş kaftan olduğunu da hatırlamamız anlık bir zaman alır :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz