Donanım, İnternet, Oyun

OnLive is Online

18.06.2010

Akışkan (Stream) oyun servisi OnLive Amerika'da hizmete girdi. İlk yılında ücretsiz olacak olan servis ilk gününde Prince of Persia, Splinter Cell ve Mass Effect 2 gibi oyunları yayına açtı.

İkinci yıldan itibaren OnLive'ın aylık ücreti 4.95 dolar olacak. Bu ücret karşılığında sistemin oyunlar dışında tüm özelliklerinden faydalanılabilecek (demolar, 1 saatlik oyun denemeleri, sesli/yazılı sohbet...). Oyun satın almak isteyenler ise, 5 ile 50 dolar arası ücret ödeyecekler. Sistemin en mantıklı seçeneği, 5 dolar ödeyerek herhangi bir oyunu 5 günlüğüne kiralayabiliyor olması.

Bilmeyenler için anlatayım bu sistemde oyun sunucu tarafında çalıştırılıyor ve render edilen grafikler akışkan ve yüksek kaliteli olarak ekranımıza video şeklinde aktarılıyor. Böylece tırt bir dizüstü ile bile çatır çatır yüksek performanslı bir makine isteyen oyunları bile oynayabileceğiz ;) Ayrıca sistemin Windows olması da şart değil Mac sistemlerinde bile olacak ki Mac'lerin oyun konusunda ne kadar aciz olduklarını hepimiz biliyoruz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz