Donanım, Sinema, Yazılım

Pirates Of Silicon Valley

23.06.2010

Abi 1999 çıkışlı bu filmi (bu kadar içinde bulunduğum bir konuya sahip!) daha yeni seyretmiş olmanın utancı içindeyim :) Hatta şimdiye kadar bu filmin olduğuna dair bir bilgim bile yoktu o derece (belki de vardı ama ben hatırlamıyorum :)

Hacı film vakti zamanında Apple ve Microsoft şirketlerinin nasıl doğduğunu ve yükseldiğini anlatıyor. Olayın nasıl da büyük oranda şansa bağlı olduğunu görüyorsunuz filmde. Apple Microsoft ile anlaşma yapmasa bugün Bill Gates dünyanın en zengin adamı olamayacakmış mesela :)

Steve Jobs'a filmi izledikten sonra bir kez daha kıl oldum ve buradan tekrar ediyorum "kahrolsun Apple!" :))) Adam bildiğin ego topu başka bir şey değil. Steve Wozniak ne güzel adammış bak mesela :)

Yalnız bir şey dikkatimi çekti filmde. Adamlar arkadaşlık denen olaya hakkaten bağlı kalmışlar. Steve Jobs hırtı dışındaki insanlar beraber başladıkları insanları hep kolluyor ve bu yüzden feci takdir ettim kendilerini :) Normalde Amerika'da olmaz böyle işler malum ama bir Bill Gates bile arkadaşlarının arkasında duruyor helal olsun koçuma :)

Bilgisayar işlerinden anlıyorsanız mutlaka alın seyredin derim ben. Bilgisayar sektörü bugün bu duruma nasıl geldi anlarsınız :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz