Oyun, Spor

PES 2011 Review

10.10.2010

O kadar oynadıktan sonra bir inceleme yazısı yazalım bari :)

Hacılar PES 2011 o kadar sardı ki NBA 2K11'e kurduğum halde daha geçmedim düşünün siz artık. Oyun sarmasına sardı eğlenceli güzel gerçekçi falan ama eksikleri de yok değil. Özellik Fifa 11 bu sene PC'de konsollardakinin aynısı şeklinde gelince rekabet deli gibi arttı.

Bir kere oyun gerçek futbol maçı gibi. Adamların hareketleri, topun gidişi, karambol pozisyonları falan gerçek gibi olmuş. Alıştıktan sonra pas ve ara pas olayları aşırı derecede tatlı yapılıyor.

Yapay zeka çok güzel yapılmış karşınızdaki takım bastırıyorsa çok zor anlar geçiriyorsunuz ve mutlaka gol pozisyonuna girebiliyorlar. Oyunun zor olması benim için en önemli şeylerden biri artık çünkü otomatiğe bağladığınız zaman tadı tuzu kalmıyor.

Oyuncuların birbirleri ile mücadeleleri de çok tatlı olmuş, odun gibi yanında adamla gitmiyorsun hep omuz omuza mücadele var.

Bu bahsettiklerim iyi yönleriydi gelelim kötü yönlerine :

Hacı oyunda en gıcık olduğum şey bazen adamların önlerindeki topa vuramamaları mal gibi bakmaları. En ufak denge bozulsun 10 saat topa hamle yapmadan duruyor ve bu beni deli ediyor. Bazen adamlar ataktayken adam değiştirme tuşuna bastığımda bana ilerideki oyuncularımdan birini veriyor ve bir türlü rakibe yakın istediğim defans oyuncusuna alamıyorum bastıkça saçma saçma adamlara gidiyor gösterge. Özellikle karambol pozisyonlarında bu durum delirtiyor insanı.

Feint yani çalım hareketlerini sağ analog'a koymaları feci derecede kötü bir karar olmuş. O kadar hareket var ama sen daha hangi hareketi yapsam diye düşünürken rakip topu ayağından alıyor zaten. En azından yalnızca futuristik hareketleri sağ analoga koysalardı da diğer hareketler eskisi gibi olsaydı keşke. Bütün hareketleri dörtlü gruplar halinde kombinasyonlara bağladığınız sağ analog kısayolları güzel olmuş fakat bunun da sayısı az yalnızca 4 adet farklı kombinasyon belirleyebiliyorsunuz. Sayısı az fakat çok işe yarıyorlar o ayrı konu hatta feint konusunda en güzel özellik bu olmuş diyebilirim. Ben oyunu klavye ile oynadığım için sağ analog olayı beni aşıyor haliyle :)

Her oyuncunun her hareketi yapabiliyor olması kötü olmuş. 2010'da ne güzel tekniği düşük oyuncular hareketleri yapamıyorlardı. Tamam bunda da bütün adamlar aynı hızda ve etkinlikte yapamıyorlar hareketleri ama yine de her adamın topu topuğuyla kaldırıp kafasının üzerinden aşırması saçma olmuş.

Sonuç olarak oynaması zevkli ve zor bir oyun olmuş. Hala oynamamış olan futbol oyunu tutkunu var mıdır bilmiyorum ama oynanması gereken bir oyun kesinlikle.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz