Oyun, Sinema

The King of Fighters

23.01.2011

Dün nette gezinirken King of Fighters'ın filminin yapıldığını hatırlamıştım ve bi izleyek bakalım demiştim ama bir tane oyundan filme uyarlama da düzgün yapılmaz mı arkadaş? :))  Bu da leş gibi konusu, mal oyunculukları ve en kötüsü rezil kostümleri ile leşin leşi bir film olmuş. Birtek dövüş sahneleri fena değilimsi ama bunun alasını en eski Van Damme filmlerinde bile bulduğumuzdan dolayı gerek yok bunun için filmi seyretmeye :)

Filmin yapımında kum gibi firmanın çalışmasını ve sonuçta bunun ortaya çıkmasını da ayrı bir tebrik ediyorum. Girişinde "associated with..." markalarından gına geldi filmin :))

Ah o Iori'i ve Terry Bogard'ı oynayan adamı nereden buldunuz ya? :))) Birtek Kyo fena seçilmemiş casting olarak o kadar. Neymiş efendim kulaklıklara mesaj geliyor da başka boyuta gidiyorsun orada kavga ediyorsun peeeeh!

KOF oyunları 94, 95, 96 gibi gider yalnız her oyunun kendine has ayrı bir konusu vardır. Bu konular diğer oyunlarla ufak bağlantılar içerse de asıl olarak tamamen ayrı konulardır. Oyunun TR Wiki'sinden aldığım ve konuları ile ilgili şu açıklama çok güzel (http://tr.wikipedia.org/wiki/The_King_of_Fighters):

  • The King of Fighters '94 (Bölüm 1)
  • İlk King of Fighters oyunu, SNK'nın en büyük süperstarı Kyo Kusanagi'yi içeren bu seri, Rugal Bernstein isimli bir yeraltı liderinin tüm dünyadan davet ettiği dövüşçülerle düzenlediği bir dövüş turnuvasının öyküsünü içerir. Rugal yendiği dövüşçülerin bedenlerini taşa çevirip, bu heykellerle kendine bir müze kurmaktadır. Oyun Japon takımı Kyo, Benimaru ve Daimon'un şampiyon olup Rugal'i devirmesiyle biter.
  • Oyunun daha sonra Playstation 2 için yapılan sürümü,King of Fighters 94:Rebout Kyo'nun babası Saisyu'yu içermektedir.

Orochinagi

  • The King of Fighters '95 (Bölüm 2)
  • Bu oyunla birlikte Kyo'nun en büyük düşmanı Iori ilk kez ortaya çıktı. Ayrıca bu oyunda oyuncular ilk defa kendi seçtikleri 3 kişiden bir takım kurabiliyordu!
  • Öykü Orochi gücünü kullanmaya başlayan Rugal'in 2. kez turnuvayı düzenlemesiyle başlar, turnuva sonunda kullandığı Orochi gücünün,Orochi kanından olmadığı için onu yok etmesi ile son bulur!
  • The King of Fighters '96 (Bölüm 3)
    • KoF'un ilk gerçek yükseliş noktası. Harika grafikler, müthiş müzikler, yeni karakterler Geese, Krauser, Mr. Big ve Leona... Oyun zıplama seviyeleri,çift atlama gibi birçok özellikle seriye yenilikler getirdi.
    • KoF 96 turnuvası, Kyo ve Iori'yi arayan Yata Aynası'nın koruyucusu Chizuru'nun turnuvayı düzenlemesiyle başlar, Orochi'nin tüm düşmanlarını yok etmeye çalışan Goenitz'in, Kyo ve Iori'nin ellerinde ölmesiyle son bulur!
    • The King of Fighters '97 (Bölüm 4)
    • Orochi öyküsünün finali; KoF tarihinin en uzun oyun sonu demolarına sahip KoF oyunu. Orochi'nin destekçileri Yashiro, Shermie, Chris, Kyo'nun en büyük hayranı Shingo Yabuki ve Orochi'nin kendisi bu oyunda ilk kez ortaya çıktı.Ve yeni güç sistemi "Advanced" ilk defa bu oyunla seriye girdi
    • Bu öykü serisi, ölümcül düşmanlar Kyo ve Iori'nin, Orochi'yi yok etmek için geçici süreyle ittifak kurup Orochi'yi tekrar kilitlemeleriyle son bulur!
    • The King of Fighters '98
    • Bu oyun "The Dream Match Never Ends" ismi ile geçer. Geese Howard, Wolfgang Krauser, Mr. Big, Kasumi Todoh, Eiji Kisaragi,Kasumi,Goenitz,Orochi karakterleri hariç şimdiye kadar ki tüm karakterleri içerir.Fakat bu karakterler oyunun çok daha sonra çıkan ps2 versiyonu "Ultimate Match"le eklenmiştir.Oyunda belirli bir hikâye bulunmamasına karşın takım sonu özel resimleri ve bazı karışık takımlara ait özel bitiriş resimleri yer almaktadır. Gene oyuna önceki serilerden farklı olarak birçok başlangıç konuşması eklenmiştir birbirleri ile bağlantısı olan karakterlerin açılışta yaptıkları reverans ve konuşmaların çoğu hazırlanmış ve buna göre çeşitli bitiriş konuşmaları eklenmiştir oyunla ilgili bir başka nokta ise karakterlerin başka oyunlarda geçerli olan hareketlerine veya KOF serisinin önceki bölümlerine ait olan stillerine göre seçilebilmeleridir, seri ile ilgili özel bir hikâye yoktur.

    The NESTS

    • The King of Fighters '99: Millennium Battle (Bölüm 5)
    • Bir takım arkadaşının sahaya atlayıp, kısa sürede olsa da diğer arkadaşına yardım etmesi üzerine kurulu olan "Striker" sistemini getiren bu oyun ayrıca yeni baş karakter K' Dash'in ilk kez ortaya çıktığı oyundur. Bu oyunla birlikte artık takımlar dörder kişiden oluşuyor, yeni bir öykü serisi başlıyor ve Kyo artık yeni bir kıyafet kullanıyordu!
    • Bu turnuva, NESTS'in elinden kaçıp onlar tarafından kullanılmayı reddeden K'nın bulunması için Krizalid'in turnuvayı düzenlemesiyle başlar, K'nın takım arkadaşları Maxima, Benimaru ve Shingo'nun desteğiyle Krizalid'i yok etmesiyle sona erer.
    • The King of Fighters 2000 (Bölüm 6)
    • Bu oyun, oyuncuların Striker olarak seçtikleri karakterin, sadece Striker olması kaydıyla 2 alternatif karakter içerip toplam karakter sayısının altmışı bulduğu ve K'nın en önemli kopyalarından Kula'nın ortaya çıktığı oyundur. Ayrıca bu oyunda oyuncular, Fatal Fury'nin bitiş demosunda Terry'nin öldüğünü sandılar.
    • Bu turnuva NESTS'in adamı Zero'nun sponsorluğunda başlayıp, Zero'nun Terry'nin şehri Southtown'u yok etmesiyle sona erer.Fakar Zero,K' ve arkadaşı tarafından yenilir
    • The King of Fighters 2001 (Bölüm 7)
    • Eolith tarafından yapılan ilk KoF. Bu oyunla birlikte oyuncular takımlarında kaç kişinin striker, kaç kişinin aktif karakter olabileceğini seçebiliyordu. Ama özellikle çizimleri ve müzikleri çok eleştirilen oyun NESTS öyküsünün son bölümü oldu
    • Bu öykü serisi NESTS lideri Igniz'in K'ya yardım eden tüm dövüşçüler tarafından yenilip, yok edilmesiyle sonuçlanır.
    • The King of Fighters 2002
    • Eolith tarafından yapılan son KoF oyunu. Seri tekrar eski üçe üç sistemine döndü. Bu oyunun hiçbir öyküsü bulunmamakla birlikte, orijinal KoF öyküsünde de böyle bir turnuva olmamıştır.Daha sonra ps2'de oyunun NESTS öyküsünde bulunan tüm karakterleri ve yeni müzikler içeren versiyonu "Unlimited Match" çıktı.

    The Tales of Ash

    • The King of Fighters 2003 (Bölüm 8)
    • Bu yeni öyküyle, oyun sistemi üç kişilik takım sistemine döndü. Oyuncular kurulan takımın diğer karakterleri arasında istediği an geçiş yapabiliyordu ve bu sistemle oyun daha da hızlanmıştı. Bu seriyle birlikte yeni bir "Heroes Team" ortaya çıktı: Ash,Shen ve Duo Lon. Bu yeni serinin başkarakteri Ash Crimson, tarzı ve yeşil alevleriyle hemen dikkat çekti. Bu seriyle birlikte KoF eski mitolojik öykü sistemine geri döndü çünkü öykü Orochi'nin tekrar diriltilmesiyle ilgiliydi. Kyo 3. kez kostümünü değiştirdi, Garou: Mark of The Wolves'tan Tizoc, Gato seriye katıldı ve Chizuru kardeşiyle birlikte tekrar KoF'a döndü. Bu sayede tekrar eski "Kutsal Hazineler Takımı" yani Kyo, Iori ve Chizuru kurulabiliyordu.
    • Bu oyun, kendilerine "Geçmişten Olanlar" adını veren gizemli bir grubun turnuvayı düzenlemesi ile başlar, Ash'in Chizuru'nun gücünü çalmasıyla biter.
    • The King of Fighters XI (Bölüm 9)
    • Bu oyun eski KoFlardan farklı olarak oldukça hızlı bir oyun sistemine sahipti. Ayrıca maçlarda süre dolduğu zaman eskisinden farklı olarak hakem daha etkili dövüşenin kim olduğuna belli esaslarla karar verip maçın galibini ilan ediyordu. Ayrıca seriye öykü için çok önemli 2 kişi: Oswald ve Elisabeth, yıllardır KoF'a katılmanın eşiğinden dönen Duck King, yeni bir Psycho Soldier Momoko, Fuu'un ve Buriki One serilerinden Hayate, Jyazu, Gai ve Silber katılıyordu.Oyun seriye Quick Shift, Saving Shift, Skill Bar ve Dream Cancels gibi birçok yeni özellik getirdi.Bu oyunun en dikkat çeken özelliklerinden biri Leona, Joe, Robert, Mai gibi artık KoF ile özdeşleşmiş karakterleri içermemesidir.Ayrıca en çok satan KoF oyunlarından biridir.
    • Bu oyun Orochi'nin yeni hizmetkarları olan ekibin Ash'ten Yata Aynası'nı almak için 2. kez düzenlemesiyle başlar, Ash'in Kyo'yu tuzağında belli etmeden kullanıp Iori'nin gücünü çalmasıyla biter.
    • The King of Fighters XII (Bölüm 10)
    • Bu oyun KoF'un 15.yılı için özel olarak tasarlandı ve yıllardır kullanılan tüm karakter grafikleri çöpe atılarak,önce 3 boyutlu olarak modellenip 2 boyutla derinlik kazandırılan yepyeni çizimler kullanıldı.Karakterlerin hepsi en eski kıyafetlerine ve dövüş tarzlarına geri döndü.Oyun motoruda yavaşlayıp köklerine döndü ve 2 de yeni sistem eklendi.Ve yeni karakter olarak Fatal Fury serisinden Raiden(Big Bear) eklendi.KoF XII,en az karakter sayısına sahip KoF oyunudur
    • Başta Ash öyküsünün finali olarak planlanan KoF XII,daha sonra firmanın bilinmeyen sebeplere vazgeçmesi ile öyküsüz olarak piyasaya sürüldü,yani KoF evreninde böyle bir turnuva yok.Oyunun bu halinde Boss olmaması,öykü içermemesi,çok az sayıda karaktere sahip olması ve birçok karakterin haraket listelerinin tamamen değiştirilmesi ile oldukça yoğun tepkiler aldı.KoF XII,SNK Playmore tarafından "Yapılmış en iyi 2D dövüş oyunu" parolası ile yapılsada,sonuç tam anlamı ile firma ve oyuncular için hayal kırıklığı oldu.

    Bunları da Oku, Sorucam

    Yorum Yok

    Yorum Yaz