Spor

NBA’in Unutulmaz Sözleri

01.02.2011

Buyrun bakalım hacılar http://pillimakine.com'dan aldığım NBA insanlarının söylemiş olduğu sözlerden bir potbori :)

96-97 Yılı sezonunda bir maç esnasında alınan bir molada Chicago antrönürünün Michael Jordan için söylediği söz gerçekten çok etkileyici “Topu Michael Jordan’a verin sonrada etrafından defolun gidin.”

Michael Jordan kendi boyundan daha kısa yaklaşık 10cm kadar kısa oyuncu üzerinden smaç bastıktan sonra tribünlerden birkişi çıkıp Sen sadece kendinden kısa onun üzerinden mi basabiliyorsun smaç diyor. Ardından aynı maç içinde Jordan boyu 2.10 metre’nin üzerinde oyuncunun üstünden maç basıyor ve soruyor? ” Bu senin için yeterince uzun mu?”.

Michael Jordan için söylenilen bir başka söz ise “Bu adamı savunmak tıpkı suyu avuçlamaya benzer” sözüdür.Ayrıca bir başka söz ise “Bu adamı savunabilmeniz için ayaklarını ve ellerini kesinlikle kesmelisiniz.”

Los Lakers Coach’u Phil Jackson Kobe’ye bir maç esnasında şunu söylemektedir. Michael Jordanla aranızdaki fark ben ona sahada ne yapması gerektiğini söylemezdim fakat malesef sana söylüyorum.

Ben Sahada mücadele eden 5 kişiyi nasıl geçebileceğimi değil de , o 5 kişinin beni nasıl durduracağını düşünürüm diyor Michael Jordan.

Larry Bird’ün Michael Jordan hakkında söylediği söz “O tanrının basketbolcu kılığına girmiş halidir.”

Michael Jordan bir başka sözünde ise “Her insan birgün Michael Jordan olmak ister diyor basketbol oynayanlar için fakat ben hergün Michael Jordan olmak zorundayım".

Michael Jordan bir maçta 69 sayı atarak kariyer rekorunu egale etmeyi başarmış ve o müsabakada onu savunana sorduklarında cevabı : “Onu en azından 70 sayının altında tutabildim”.

Kobe Bryant’ın 81 sayı attığı maçtan sonra T-Mac’in 44 sayı atması üzerine Kobe’nin 81 sayı attığı hatırlatılıyor ve bunun hakkında düşüncesi sorulduğunda  T-Mac “Ben bu kadar sayıyı bilgisayar oyununda bile atamıyorum” diyor.

“Eğer Birgün beni oynadığım maçta kimse alkışlamaz ise işte o zaman Basketbolu bırakabilirim” diyor Steve Nash.

"Antremandaki koşularda eğer birinci gelemezsem işte o zaman basketbolu bırakabilirim"  Sözü Karl Malone’a aittir.

Allen Iverson’un “Her maçımı kariyerimin son maçı gibiymiş gibi oynarım” sözüde bir hayli etkileyici.

Bu oyunu çok seviyorum diyor Ray Allen nedeni ise “Attığın her şut giriyormuş.”

Michael Jordan’dan Kobe’ye nasihat ! Bir maç esnasında Michael Jordan’ın kariyerinin son maçlarından birinde Kobe’ye “Ne olursa ol Agresif ol” sözü.

“Dünyada 2 tip oyuncu vardır Michael Jordan ve diğerleri” sözü Magic Johnson’a aittir.

Şu 90lı yılların meşhur Chicago Bulls ile Utah Jazz finali esnasında şampiyonluğu getircek 2 serbest atış kullanacaktır Karl Malone ve Scott Pippen Malone’a serbest atış öncesi “Postacılar pazar günü tatildir, çalışmaz” der.Malone 2 serbest atışıda atamamış ve şampiyonluk başka bahara kalmıştır.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz