Genel, Kişisel

Yaz mı Geldi La?

17.03.2011

Olm havalar ne ısındı bee! Bir gün buz gibiydi, diğer gün yaz geldi neredeyse ve herkes bu yüzden hasta zaten. Böyle hafif soğuk mevsimlik 2 tane mont almıştım ve giyiyorum bu ara ama yok arkadaş dehşet sıcak oluyor bu gidişte montların tadını çıkaramadan geçecek bu sene :)

Şöyle genel konuşalım ortaya biraz da ruhumuz rahatlasın :) Bakalım İbrahim Tatlıses ile ilgili son durum nedir? Gündemimizin en önemli parçası (hee Japonya'da nükleer patlama mı oluyor amaan ne olacak hepimiz ölsek beee? :)) Hmmmm bak bak habere bak "Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan ünlü türkücünün hayranları, sanatçıya dua edilmesi için internet sitesi kurdu." Kesin işe yarar aynısı kaynımda da vardı :))

Bu Japonya'daki muhabbet asıl dikkat edilmesi gereken konu ve gözardı edildi bile neredeyse. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" zihniyeti ile hareket eden güzel insanımız Dünyanın büyük bir bölümünün onyıllarca sürecek bir felaketin eşiğinde olduğuna pek aldırış etmez.

Bir de "bakın nükleer ne kadar kötü gördünüz mü şimdi ebenizin mnı?" şeklinde yorum yapan insanlar var ki beni benden alıyor. Sanki ihmalkarlık sonucunda patladı santral de bok atıyorsunuz. Gayet sağlıklı, doğal bir bölümde deprem sonucunda ölen insan sayısı 15000 kişi olacak deniyor bu neyin ihmali acaba? ağaçların mı? İnsanoğlu tavşan gibi çoğalmaya devam ettiği sürece enerji ihtiyacı inanılmaz boyutlara gelecek ve Nükleer Enerji dışında bir çözümü kaldırmayan sisteme bok atmayı sürdüreceksiniz...

Bu arada Fukuşima'da nükleer santral patladığı anda müdahaleyi yapan 50 işçi ve mühendis kahraman ilan edilmiş ve az bile yapılmış. Facebook ve Twitter'da falan bununla ilgili sayfalar kurulmuş saçmalıklarını sevmiyorum ama olmuş böyle birşey. Bir insanın bile bile ölüme gitmesi kadar etkileyici bir psikoloji olduğunu sanmıyorum.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz