İşletim Sistemi

Ubuntu 11.04 : Natty Narwhal

23.04.2011

Evet gençlik 28 Nisan'da yeni Ubuntu'muza kavuşuyoruz müjdeler olsun :) www.ubuntu.com adresinden indirebilecek olduğunuz yeni Ubuntu sürümü bakalım neler getiriyor? Bu kısmı hemen araklayalım chip.com.tr'den :

Yeni sürümde entegre edilen Unityara yüzüyle beraber işletimsistemi daha temiz ve sade bir görünüm kazanıyor. Akıllı telefon ve tablet işletim sistemlerinden eklenen Unity, küçük vedokunmatik ekranlarda işlevselliği maksimize etmek üzere tasarlanmış. 

Unity, yoğun grafik işlemleri yapabildiği için destekleyen bir ekran kartınız yoksa otomatik olarak Ubuntu'nun geleneksel sürümü başlıyor. Unity yanında Ubuntu 11.04'deki arama da gözden geçirilmiş: Arama Google gibi aramamotorlarını baz alıyor ve aynı alan içerisinden uygulamaları, müzikleri, videoları ve her tür dosyayı bulmayı kolaylaştırıyor. 

Ubuntu Software Center'da yapılan yenilikler sayesinde yeni uygulamak eklemek ve yorumları görmek daha kolay. 'Global Menu'sayesinde ise ön yüklenmiş uygulamaları ekranın üst tarafında görmekmümkün.

Severim Ubuntu keratasını bu sebeple herkeslere tavsiye ederim yeni sürümü. Bu arada yeni sürümle birlikte artık Netbook'lar için çıkan light versiyon çıkmayacakmış herkes aynı Ubuntu'yu kullanacakmış benden söylemesi :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz