Mobil, Oyun

Oyun Firmaları Tedirginmiş

25.04.2011

Şu bana göre komik haberi (chip.com.tr) bir okuyalım öncelikle;

Günümüzde neredeyse kullanılan her cihazda oyun oynanıyor. Bu durum da oyun oynayan kitlenin bir hayli büyük olduğunu gösterir, fakat bu oyunlar nereye doğru gidiyor? İşte diğer geliştirici firmalar da Epic Games gibi endişeli.

Geçen ay Rovio Mobile'ın CEO'su ve Angry Birds'ün mimarı olan Peter Vesterbacka, konsol oyunculuğunun artık öldüğünü ve insanların, düşük fiyatları ve esneklik sunması nedeniyle mobil platformdaki oyunlara yöneldiğini iddia etmişti. Şimdi de Epic Games'in başkanı Mike Capps, Vesterbacka ile aynı düşünceyi paylaşıyor ve oyun piyasasının şu sıralar çok kararsız olduğunu öne sürüyor. Onu rahatsız eden ise, sadece 1 dolarlık ufak oyunların, yapımında servet harcanan PC ve konsol oyunlarına zarar vermeye başlamış olması... Zaten bu durum, son zamanlarda ortaya çıkan satış rakamları ile de açık seçik görülebiliyor. 

Konsoldaki veya PC'deki iyi yapılmış bir oyun kalitesine rağmen, Capps 'mobilde düşük fiyatlı bir oyun satın almışken kim bir konsol oyunu içine ekstra para verir' şeklinde bir endişeye sahip. Fakat tüm bu endişelere rağmen Capps, Epic Games'in oyun konusunda kaliteli yapıtlar ortaya koymaya devam edeceğini belirtti.

Abi sırf haber olsun diye haber yapıyorlar ya. Sanki senin hedef kitlen mobil oyun oynayan kişiler de dertleniyorsun bu yüzden. İnsanlar "aman ucuz oyun oyniyim" gibi bir endişeye sahipse konsolda da örneğin PS3'de oyunların Platinum versiyonlarını (oyun çıktıktan 1 yıl sonra çıkarılan ve yarı fiyatından bile düşük satılan versiyonu) takip ediyor ve bunları alıyor falan filan yani bir şekilde düzgün oyun oynamak istiyorsa konsoldan veya PC'den vazgeçmiyor. Ona kalırsa emulasyon denen bedava bir olay var ve çok uzun yıllardır var, kur anasını satiim PC'e beleş milyon tane oyun sana. Bedava varken kim oyuna para verir ki? ;)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz