Donanım, Oyun

Uww Nintendo Zor Durumda

26.04.2011

Yok len yok kötü bir durumda değil şirket (nasıl olsun zaten aq) lakin net karı düşüşte şu sıralar. Buyrun habere bakın :

Kyoto merkezli şirketten yapılan açıklamada, geçen mali yılda 228,6 milyar yen olan net karın, bu yıl 31 Martta biten mali yılda yüzde 66 düşerek 77,6 milyar yen (947 milyon dolar) olduğu bildirildi. Böylece, Nintendo, iki yıl üst üste net karında düşüş yaşamış oldu.

Nintendo'nun satışları ise yüzde 29 azalarak 1 trilyon yene (12,4 milyar dolar) geriledi.  

Şirketten yapılan açıklamada, geçen ay meydana gelen deprem ve tsunamiden doğrudan zarar görmemekle birlikte tüketicilerin harcamalarını yeniden gözden geçirmesinin beklendiği kaydedildi.

Şirketin 31 Martta biten mali yılında popüler oyun konsolu Wii'nin satışları önceki yıla göre 20,1 milyondan 15,1 milyon adete geriledi. Nintendo, satışlardaki düşüşü de gözönünde bulundurarak ''Wii''nin yeni modelini 2012 yılında piyasaya süreceğini duyurdu. Yeni Wii'nin örneği, 7 Haziran'da Los Angeles ''E3 Game Show''da sergilenecek.

Adamlar nereden nereye gerilemişler walla ama "oyun" olayının ne olduğunu çok iyi bilen firma Nintendo. Çıkardıkları her cihaz donanımsal olarak ne kadar zayıf olursa olsun süper bir oyun deneyimi sunuyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz