İşletim Sistemi, Mobil

Nokia N9

22.06.2011

Ehah olm bu garibim Nokia ne acaip işlere kalkışıyor yaa? İnsan o kadar uzun zaman cep telefonu piyasasına hükmedince kafa yanıyor demek ki biraz :)))

Efenim Nokia'nın yeni akıllı telefonu N9 çok değişik bir özellikle geliyor : MeeGo işletim sistemini kullanıyor! Uzuuun zamandır geliştirilmekte olan işletim sisteminden vazgeçmişti diye biliyordum ben adamları ama çakmışlar cep telefonuna işte. Yalnız bir ilginç nokta dahaaa : Bu telefon Nokia'nın MeeGo kullanan ilk ve son telefonu olacak :))) Malum Microsoft ile yapılan anlaşma gereği bundan sonraki modellerde Windows Phone 7 kullanacaklar.

Olm şimdi bu telefonu alacak olan insanlara yazık değil mi yahu? Yalnız bir telefonda olan işletim sisteminin support'u falan ne kadar zaman olacak ki? Satışlara bakarak support vermeyebilirler bile :)

Özellikleri de fena değil cihazın be :

NFC (yakın alan iletişim) teknolojisi ve 4G bağlantı becerisine sahip. Makinede çizilmez ve kırılmaz (Gorilla Glass) kaplamalı 3.9 inç AMOLED ekran, 8MP çözünürlüklü Zeiss lensli, otomatik odaklamalı ve flaşlı fotoğraf makinesi ve 720p HD video gösterme yeteneği bulunuyor.

Oldukça sade ve şık görünen N9, 1GHz hızında OMAP3630 işlemciyle çalışıyor, grafikler için de PowerVR SGX530 yonga seti kullanıyor. OVI servisleriyle tam uyumlu N9’un çarpıcı özelliklerinden biri de, yandaki ses ve fotoğraf çekme tuşları dışında hiç bir tuş taşımaması. Bluetooth 4 ve 802.11a/b/g/n WiFi dahil tüm bağlantı özellikleri de elbette yerinde.

Walla yazık oluyor böyle deneysel işler ama ne yaparsın elden birşey gelmez :) Telefonun ön panelinde hiç tuş yokmuş bu arada.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz