Spor

NBA’de Son Durum

24.09.2011

Bu sene oynanmama olasılığı bulunan NBA'in en azından olması gereken tarihte başlamayacağı kesinlik kazandı. Haberimiz şöyle :

Perşembe günü gerçekleşen toplantı sonrası NBA ve NBPA açıklamaları basketbolseverleri üzerken, NBA Başkanı David Stern hazırlık kamplarının ileri bir tarihte düzenleneceğini ve 43 hazırlık maçının iptal edildiğini açıkladı.

Walla adamlar bu kadar sağlam geliri olan bir organizasyonu nasıl oluyor da böyle yokuşa sürüyorlar anlamış değilim. Şimdi bu anlaşmazlık temelde takımların "parayı bastıran iyi oyuncuyu alsın" isteğinden kaynaklanıyor. NBA'de takımlar öyle her istedikleri oyuncuyu parayı verip alamıyor belli bir limitleri var ve bunun üzerine çıkamıyorlar. İstedikleri de bu limitin artırılması zaten.

Ben de bu limitin artırılması gerektiğinden yanayım aslında. Zaten her sene belli başlı favori takımlar şampiyonluğu zorluyor ve bunun daha belirgin bir hale gelmesinin bence bir sakıncası yok. Kurulan sağlam takımlar (Bakınız bu seneki Miami Heat) insanların ilgisini çok fazla çekiyor ve izlenme oranlarını çok iyi etkiliyorlar. Şimdi diyen olabilir "al hacı işte Miami Heat nasıl kuruldu sistem kötüyse" diyebilir. Bunun cevabı da oyuncuların ücretlerinden fedakarlıkta bulunduğu ve buna rağmen süper üçlünün yanındaki oyuncuların kalitesiz olmasını engelleyemedikleri oluyör :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz