Genel, Komik, Oyun

Silahları Çalınmış!

11.12.2011

İşte haber, işte habercilik (Hurriyet'ten) :

BURSA’da 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Naz Çetin, şifresinin kırılarak, 4 yıldan bu yana internet üzerinden oynadığı strateji oyununda oluşturduğu 3 karakterin üzerindeki donanımların çalındığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Jandarma Bilişim Şuçlar Şubesi ekipleri, IP adresi tespit edilerek Çetin’in oyun şifresini kıran kişilerin kim olduğunu belirlemeye çalışılıyor.

Merkez Yıldırım İlçesi’nde oturan Naz Çetin, internet üzerinden 4 yıldan bu yana oynadığı starateji oyununda kendisine, ’Lara croft’, ’Mitix’ ve ’Cekuud’ karakterleri oluşturdu. Naz Çetin, bu karakterlerle oyunun 9’uncu seviyesine kadar yükseldi. Çetin, tüm kullanıcıların karakterine donanım olarak eklemek çaba sarf ettikleri ’çelik zırh, çift el, dolunay kılıcı, vücut yansıtma, cennet gözü kolye, bıçak, sersemletme, altın bilezik, delici ve büyü savunma’ya sahip oldu.

Naz Çetin, geçen hafta oyununu açtığında karakterinin üzerinde bulunan bu donanımların, oyununun şifresi kırılarak kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığını gördü. Sinir krizi geçirip bayılan Naz Çetin’i, aynı oyunu oynayan eşi Ümit Çetin uyandırıp teselli etti.

Naz Çetin, Cumhuriyet Savcılığı’na giderek karakterlerinin üzerinde bulunan, yasak olmasına rağmen internet üzerinden satılan ve fanatikleri tarafından 6 bin TL’ye kadanr paralar verilip alınan donanımları çalan kişinin bulunması için başvurdu. Jandarma Bilişim Şuçlar Şubesi, tarafından incelemeye alınan bilgisayar üzerinden IP adresi tespit edilerek hırsızın kim olduğu belirlenmeye çalışılıyor.

"DİLENCİ DURUMUNA DÜŞTÜM"

Oyundaki karakterlerinin donanımları çalındıktan sonra kendisini ’çıplak bir bebek’ gibi hissettiğini anlatan Naz Çetin, karşılıklı oyun oynadığı arkadaşlarının verdiği emanet karakterlerle oyunu oynamaya devam edebildiğini söyledi.

Ulen ne günlere kaldık yaa. Bunun çocuklarından ne olacak onu merak ediyorum ben :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz