İnternet

Megaupload.com Kapatıldı

20.01.2012

Wuuu şiddetli olaylar oluyor bu aralar Amerika internet aleminde :

ABD'li savcılar telif hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle popüler dosya paylaşım sitesini kapadı, üç çalışanı da Yeni Zelanda'da tutuklandı.

Yeni Zelanda'da kurulu 150 milyon kayıtlı üyesiyle dünyanın en büyük dosya paylaşım sitelerinden Megaupload.com kapatıldı. Bazı sanatçı ve müzisyenler tarafından da desteklenen Kim Dotcom'um kurduğu 42 milyon dolar gelirli site ABD'de savcıların harekete geçmesi üzerine kapatıldı. Soruşturma ABD sınırlarını da aştı ve Yeni Zelanda'da Dotcom ve üç site çalışanı tutuklandı.

Yeni Zelanda ve ABD'de yapılan suçlamalara göre site illegal müzik ve film indirmeye imkan tanıması üzerine toplam 500 milyon dolar kayba yol açmıştı. Yapılan baskınlarda polis birkaç silah, 8 milyon dolar nakit para ve birkaç lüks arabaya da el koydu.
 
Sitenin kapatılmasının ardından hackerlar da iş başına geçti. ABD Adalet Bakanlığı sitesine erişim birkaç saat içinde engellendi. Amerikan sinemacılar birliği olan Motion Picture Association'ın sitesi de hacklendi.

Ben Filesonic kullanıyorum şekerim yalnız megaupload'un kapatılmasının gerekçesi gerçekten buysa bütün diğer dosya paylaşım sitelerinin de kapatılması gerekir. Bakalım neler olacik. Easynews'e helal olsun bu arada yıllardır tek darbe almadı maşallah :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz