Genel, Komik

Chip’den Fıkra

30.01.2012

Olm nasıl haberler yapıyorlar yaa bu ne böyle? :)))

Hikayemiz 1950'lerde geçiyor ve TNW'nin yayınladığı rapora göre başrolde, o zamanlar on yaşında olan ve adı açıklanmayan bir çocuk bulunuyor. Malum, eski bilgisayarlar şu anda kullandığımız cihazlara göre bir hayli büyüktü; mesela bir oda kadar... İşte olaylar da bu büyüklükteki bilgisayarın içerisinde gerçekleşmiş. Michigan State üniversitesini ziyaret eden ve o zamanlar on yaşında olan çocuk, devasa bir bilgisayar odasına giriyor. Gördükleriniyse şu şekilde anlatıyor; "Belki de bir spor salonunun yarısı kadardı, benden çok daha uzun ve bir o kadar da geniş gardırop şeklinde cihazlar vardı. Bense bir aşağıdaki sıralara dizilmiş parçalara, bir de yukarıdakilere bakıyordum. Sonra vakum tüplerini gördüm ve sıkılana kadar onlara baktım... Ve bir anda girdiğim kapıyı göremez hale geldim, işin garibi içeriye nasıl girdiğimi de hatırlamıyordum. Uzun lafın kısası, gerçekten 'Bilgisayarın içerisinde kayboldum.' Bir süre etrafı araştırdıktan sonra çıkışı buldum ve buradan kaçıp gittim."

Basında büyük bir yer tutacağa benzeyen bu ve birçok diğer hikaye, bir yandan geçmişimize ışık tuttuğu gibi, bir yandan da geldiğimiz noktayı çok daha iyi anlamamızı sağlıyor.

Aman ne kadar acaip bir haber wayyanasını yaaa! :)) Bir de "basında büyük bir yer tutacağa benziyor" demişler peeeh! Olm sırf yer doldursun diye haber yapmayın be :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz