İşletim Sistemi, Mobil

Yeni Android Bize Yok

07.02.2012

Buyrun haberi :

Gizli dosyaları telefonlarında saklamayı planlayan Amerikan hükümeti ve Amerikan ordusu, ilginç bir karar aldı. CNN'e konuşan bir kaynağa göre ABD ordusu ve hükümeti, kendilerine özel bir Android işletim sistemini geliştiriyor ve bu Android'ün özel sürümünde, kablosuz ağlar üzerinden bazı gizli dokümanlar da yer alacak.

Daha önce ABD hükümeti çalışanlarına ya da askeriyedeki görevlilere güvenlik riski gerekçesiyle akıllı telefon kullandırmama yolunu tercih ediyordu. Zira özellikle hacker'ların olası saldırılarına karşı devlete ait gizli dosyaların ele geçirilebilme ihtimali söz konusuydu.

Hükümetin Android'i tercih etmesinde özellikle ihtiyaca göre şekillenebilen yapısı önemli rol oynadı; zira güvenliğin maksimum seviyede sağlanması gereken bir işletim sistemi, yine Android'in üzerinde çalışılarak sağlanabilirdi. Bunda Android'in açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmasının rolü büyük elbette. Aynı durum Apple'ın iOS işletim sistemi için geçerli olmadı; zira Apple, hükümete iOS'un çekirdeğine ulaşma konusunda yetki vermekten taraf değil.

Apple böyle bir işe yanaşsa şaşardım zaten :) Bizim hükümet de dindar bir Android yapsın da kullanalım helal helal :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz