Donanım, Kişisel, Müzik

M-AUDIO Axiom 61 MK II

01.03.2012

Evet hacılar müzik olayında yeni bir çağa adım atıyorum :) M-AUDIO KeyStudio 49i model MIDI klavyemi Hakan Şimşek insanına sattım (500 TL'e sattım buradan belirteyim de ne vereceğini bilsin) ve yine M-AUDIO marka Axiom serisinden 61 tuşlu MK II (2nd Generation) modelini aldım www.mydukkan.com adresinden.

Bu yeni cihaza kolum halen kırık olduğu için dalamadım tam anlamıyla ama hem piano tuşlu olması, hem aftertouch özelliği olması (tuşu tamamen bırakmadan tekrar basabiliosun) hem de birsürü MIDI kontrolünün olması beni kendine çekmekte :)

Buyrun bakalım özellikleri :

Taşınabilir M-Audio® Axiom® 61 kontroller müzik yazılımlarınız ve MIDI ekipmanlarınızdan maximum verimi elde edebilmeniz için gereken tüm güce ve performansa sahiptir. Sadece "veri-girişi" kontroller olmanın ötesinde, Axiom 61 müzikal olarak tatmin edici bir performans imkanı veren piyano tarzı, yarı-ağır (semi-weighted) tuşlara sahiptir. Encoder düğmeleri yazılımlarınız üzerinde komple gerçek-zamanlı kontrol imkanı verirken geniş dinamik pad'leri kolaylıkla beat programlamanıza olanak tanır. DirectLink özelliği sayesinde herhangi karmaşık programlamaya gerek duymadan popüler tüm DAW yazılımlarının transport, mixer, track pan ve sanal enstrüman parametreleri otomatik olarak Axiom 61'in tuşlarına atanır. Axiom 61 kontroller her türlü ortamda daha kolay kullanım sağlayan son derece şık ve kullanışlı eğimli bir ön panele sahiptir.

TEMEL ÖZELLİKLER

 - 61-tuş, velocity-sensetive, yarı-ağır keyboard - atanabilir aftertouch
 - DirectLink ile popüler tüm DAW yazılımlarını otomatik kontrol imkanı
 - Özel "Instrument Mode" ile mixer kontrolü ile sanal enstrüman kontolü arasında
 anına geçiş imkanı
 - Ortaya yerleştirilmiş özel LCD ekran ile optimum görünürlük
 - Her koşulda kolay kullanım için eğimli, ön panel
 - 4 MIDI kanalına kadar soundları bölebilmek için 4 zone düğmesi
 - 8 atanabilir trigger pad
 - 9 atanabilir mixer tipi fader ve 8 atanabilir döner düğme
 - 9 atanabilir ışıklı düğme (DAW bilgilendirme için) 
 - 6 özel transport düğmesi
 - 6 edit düğmesi
 - Özel Track up/down, bank </>, mute ve solo düğmeleri
 - Özel patch +/- düğmesi
 - Atanabilir pitch bend ve modülasyon tekerleği
 - Oktav yukarı/aşağı, transpose yukarı/aşağı
 - Aşağıdaki plug-in'ler ile doğrudan uyumlu 
 Xpand!2
 Hybrid
 Velvet
 Strike
 Oddity
 ImpOSCar
 Minimonsta 
 - 20 hafıza 
 - SysEX ile tüm hafızayı yollama imkanı
 - 4 pad velocity eğrisi ve 3 sabit velocity ayarı, benzersiz 'step' velocity eğrisi
 - 4 keybed velocity eğrisi ve 3 sabit velocity ayarıo
 - 2 atanabilir pedal girişi
 - Windows XP, Vista, 7 ve Mac OS X için class-compliant (sürücü gerektirmez)
 - USB beslemeli
 - Standart MIDI IN ve OUT jack'lı dahili USB MIDI arabirim
 - Tüm kontroller MIDI kontroller numarası ve kaalı ile programlanabilir.
 - Controller Mute fontsiyonu ile çıkışın mute edilebilme imkanı
 - Snapshot fonksiyonu ile tüm kontroller ayarlarının yollanabilme imkanı

DirectLink: Basitleştirilmiş Session kontrolü

Tüm zamanların en çok satan MIDI keyboard kontroller'larının** temelleri üzerine inşa edilen bu güncellenmiş Axiom serisi ProTools, Logic, Cubase, Live ve Reason gibi popüler DAW yazılımlarının en çok kullanılan parametrelerini ilgili tuşlara otomatik olarak atayan DirectLink özelliğine sahiptir. Böylelikle stüdyonuzun tüm kontrolünü keyboard'unuzdan sağlayabilirsiniz. Fader ve encoder düğmeleri ile mixinize ince ayar yapın, transport tuşları ile session içinde istediğiniz gibi hareket edin. Yazılımlarınıza bir MIDI kontroller'ı entegre etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

 

Axiom Enstrüman Modu

Diğer MIDI keyboard'lar ile sanal enstrümanlara kontrolleri atamak hiç bir zaman kolay olmamıştı. Axiom'daki yeni enstrüman modu sayesinde tek bir tuş ile tüm fader, düğme ve encoder'lar DirectLink uyumlu* DAW'larınızın içindeki sanal enstrümanlara otomatik olarak atanır. Elle herhangi bir ek ayar yapmadan filtre cut-off, LFO oranı ve envelope ayarları gibi synthesizer parametrelerini doğrudan kontrol edebilirsiniz.

 

Üstün prodüksiyon imkanları

İlham geldiğinde, fikirlerinizi muhteşem parçalara tercüme edecek bir keyboard'a ihtiyaç duyarsınız. İşte bu yüzden Axiom 61'te ultra-expressive semi-weighted klavyeye ve beat'leri inanılmaz bir hassasiyetle programlayabilmeniz 8 adet Trigger Finger® pad'e sahiptir. DirectLink ile otomatik olarak Axiom 61'i DAW'ınıza uyarlayın -yada daha derine inip pad, encoder ve fader'ları istediğiniz kontrole atayın. Her kontoller istenen her MIDI mesajına, birbirinden bağımsız kanal adresleme imkanı ile atanabilir. İmkanlar ancak sizin hayal gücünüz ile sınırlı. 

Yaratıcı tasarım
İster stüdyoda ister sahnede olun, keyboard'unuz sizin yaratıcılığınızı -gerekli tüm bilgiyi ve kontrolleri parmaklarınızın arasına vererek- ateşlemelidir. İşte bu yüzden yeni Axiom 61 daha iyi okunabilirlik ve iyileştirilmiş ergonomi için son derece fonksiyonel ve şık eğimli bir ön panele sahiptir. Sonsuz dönebilen döner düğmeler son derece hassas ayar yapmanıza imkan tanırlar. Arkadan aydınlatmalı LCD ekran DAW'lardan gelen parametre, ayarlar ve track/sanal enstrüman bilgileri yansıtır. Tüm bu özellikler ile birlikte Axiom 61 MIDI yazılım ve donanımınızın üzerinde komple kontrol sağlar.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz