İşletim Sistemi, Programlama

Anonymous-OS

15.03.2012

Uuuu yee bir bu eksikti : 

Hack grubu Anonymous, hacker araçlarıyla yüklü kendi işletim sistemini ortaya çıkardı. Ubuntu tabanlı işletim sistemi MATE adındaki arayüzü kullanıyor. Bu arada grubun bazı üyeleri, işletim sistemi fikrinden uzak olduklarını açıklıyor.

Grubun sloglanları ve logolarıyla bezenen Anonymous-OS, hizmeti engelleme saldırısı simülatörü Ddosim, açık tarayıcısı Sql Poison ve parola kırma aracı John the Riiber gibi hack'leme araçlarıyla geliyor.

İşletim sistemi hakkında bilgilerin yer aldığı bir Tumblr blog'unda Anonymous OS'un sadece "eğitim amaçlı" ve "web sitelerinin güvenliğini denetleme amaçlı" oluşturulduğu bilgileri yer aldı. Blog, işletim sisteminin web sitelerine saldırmada kullanılmaması gerektiğini, aksi halde birçok ülkede hapse düşülebileceğini de belirtiyor.

Bir Anonymous Twitter beslemesi ise kullanıcıları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Zira geçtiğimiz günlerde Anonymous üyeleri, bir trojan yükleme tuzağına düşürülmüşlerdi. Dolayısıyla bu işletim sisteminin de bir tuzak olma ihtimali var.

Aslında yalnızca hack işlerine yönelik bir Linux sürümü zaten varidi. Blacktrack'di ismi yanlış hatırlamıyorsam ama bu işletim sistemi daha afilli çünkü Anonymous karizmasını fazlasıyla sağlamlaştırmış bir grup :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz