İnternet, Kişisel

Godaddy ve ebolax.org Sorunsalı

28.03.2012

Olm son 1 haftadır ne uğraştım be yaw Godaddy ile. Bilen bilir bu blog'un hosting'i de domain'i de Godaddy üzerinde (Amerika'da yane) yayınlanıyor ve yine bakanlar olmuştur son 1 haftadır bir hata sayfasına yönleniyordu blog.

Godaddy'e yazdım açsanıza arkaaş suspended olmuş benim blog diye ve adamlardan benim blog'un 500 MByte'dan fazla RAM yediği ve kapatıldığı yanıtı geldi. Ulen araştırdım ettim meğer kullandığım BlogEngine 1.6.1, memory leak bug'ına (hafıza hatası) sahipmiş. Buldum bir sayfadan patch işlemini uyguladım döndüm Godaddy'e yalnız araya haftasonu girdi falan derken bu adamlar bikaç gün sonra döndüler bana. Ben de bu arada boş durmadım sistemi BlogEngine 2.5'e upgrade ettim. Baya bi sıkıntılı oldu tabi, birsürü ayar değişmiş, kodlar değişmiş falan uğraştırdı ama bir şekilde hallettik. Bu versiyon güzel olmuş bu arada admin'i falan denişik :)

Godaddy'den gelen cevap mail'inde adamlar sözleşmeye uyacağıma ve bu hatanın tekrarlanmayacağına dair söz istedi benden. Ulen olm benim yazdığım bir sistem değil ki bu dedim BlogEngine 1.6.1'in bug'ı varmış ben de siz söyleyince öğrendim :))

Sonuç olarak ebolax.org tam süratle yeniden yayında hacılar hayırlı olsun! :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz