Donanım, Oyun

Playstation 4 Haberi

31.03.2012

Buyrun bakalım son gelişmeler :

PS3 piyasaya çıktığı günden bu yana tıpkı önceki jenerasyonları gibi tüm dünyayı etkisine alan bir cihaz oldu. Pek tabi şimdi de gözler PS4'e çevrilmiş durumda. Bu cihazın piyasaya çıkacağı bir gerçek ama Sony'ye yakın kaynaklardan sızan habere göre yeni PS'nin aynı zamanda bir de adı olacak: Orbis...

Daha önce hiç olmadığı kadar yüksek frekansta yayılan dedikodulara göre adı Orbis olacak olan yeni PlayStation, birçok oyun severin heyecanla beklediğinin aksine, PS3 oyunlarını çalıştırmaya imkan tanımayacak. Bu durum zaten PS3 kullanıcıları için çok da farklı değil zira piyasaya çıkan ilk versiyonları haricinde PS3 üzerinde, PS2 oyunları uyumlu çalışmıyordu. Bu gelişmeye ek olarak Orbis'in ikinci el oyunları çalıştırmaması gibi bir ihtimalin de ağızlarda dolaşması, yeni konsolu bekleyenleri bir hayli sarsmış durumda.

Tanınan sitelerden bir tanesi olan Kotaku, bu bilgilerden bazılarını, kendilerine geçmişte bilgi sızdıran bir kaynaktan aldıklarını ve önceki seferde edindikleri bilgilerin yanlış çıkmadığına değindi. Anlaşıldığı kadarı ile PS4 şu anda yapım aşamasında, yapımcı ekibin elleri altında bir araya getirilmeye çalışılıyor. PS4'ün AMD x64 işlemci ve AMD Southern Island grafik işlemcisi kullanacak olmasıysa cihazhakkında etrafta dolaşan diğer söylentiler arasında yer alıyor.

Bu yeni konsola birçok farklı akıllı telefon özelliğinin ekleneceği de kulaktan kulağa geziyor. Yeni PlayStation'ın, ya da muhtemel adıyla PlayStation Orbis'in çıkış tarihiyse en geç 2013 olarak hesaplanıyor.

Cihazın çıkmasına yakın eldekini satalım bari hacıt :)) Bu arada "Orbis" ismi götüm gibi olmuş onu da belirtmem lazım :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz