Genel, İnternet

30 Adet mp3 İçin

25.05.2012

Oha oha habere bakele :

Amerikan Temyiz Mahkemesi, hafta başında Boston Üniversitesi'nin eski doktora öğrencilerinden Joel Tenenbaum'un temyiz başvurusunu reddetti. Tennenbaum, yasal olmayan yollardan 30 şarkı indirdiği için ödemesi istenen 675.000 dolarlık cezaya itiraz etmişti.

Tennenbaum, 2007 yılında Sony BMG, Warner Bros. Records, Atlantic Records, Arista Records ve UMG Recordings tarafından dava edilmiş ve jüri kendisini telif hakları ihlalinden 675.000 dolar cezaya çarptırmıştı. Yerel mahkemede görülen davanın hakimi, ceza miktarının anayasaya aykırı olduğunu savunarak tutarı onda birine indirmişti. Ancak mahkemenin bu kararına itiraz eden yapımcı şirketlerin itirazı haklı bulunmuş ve davaya bakan yerel mahkemeden cezanın belirlenmesi için başka bir yol izlemesi istenmişti.

Tennenbaum'un temyiz başvurusunda ise Telif Hakları Yasası'nda belirlenen cezaların ticari ihlallerde caydırıcı olması için düzenlendiği, bu nedenle bireylere uygulanamayacağı savunuluyor. Ama bu savunma, görünüşe göre onu kurtarmaya yetmemiş.

Davalının avukatı Nesson, cezanın tam olarak uygulanması halinde Tennenbaum'un iflas ilan etmek zorunda kalacağını söylüyor.

Allahtan Amerika'da yaşamıyorum dedirten bir haber sayın seyirciler :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz