İşletim Sistemi

Zorin OS

26.06.2012

Uuuu bebeğim adamlar uğraşmış didinmiş ve Zorin OS isminde Ubuntu 12.04 tabanlı (şu anki 6 sürümü için geçerli) ve görünüş olarak Windows temelini alan Linux yapmışlar. Ubuntu'nun yeni hali hiç hoşuma gitmiyordu ve tam da böyle birşey arıyordum tam süper oldu. Dağıtımın Core versiyonunu indirmek beleş lakin Ultimate versiyonu için en az 10 Euro'luk bir bağışta bulunmanız gerekiyor Paypal üzerinden. Şu anda Ultimate versiyonu geliyor ve yakın bir zamanda Torrent alemlerine de düşer zannımca ;)

Şöyle özelliklerini de araklayalım :

1. Yeni bir masaüstü ortamı:
Zorin OS 6, Unity yerine kullandığı yeni Zorin Desktop masaüstü ortamı ile dikkat çekiyor. Geliştiriciler, onu şöyle açıklıyorlar: "Zorin Desktop, Gtk3 gibi en son ve en iyi açık kaynak kodlu yazılım ve teknolojileri kucaklar; tüm bunları Windows 7 benzeri varsayılan görünümünü koruyarak yapar."

2. Çoklu arayüz seçenekleri:
Zorin Look Changer, çeşitli grafiksel arayüzler arasından seçim yapmanıza izin veriyor. Görünümler arasında Windows 7, XP ve GNOME 2 grafik arayüzleri bulunuyor.

3. Tarayıcı yöneticisi:
Zorin OS 6'da bulunan Web Browser Manager ile web tarayıcısı yüklemek daha kolay bir hale geliyor.

4. Güncel Linux Kernel'i: Zorin OS 6'nın kalbi, Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin"e dayanması nedeniyle Linux Kernel 3.2'den meydana geliyor.

5. 5 yıllık güvenlik:
Zorin OS 6, Uzun Dönemli Destek yayımı olan Ubuntu 12.04'ü temel alıyor. Bu sayede onunla beraber gelen 5 senelik güvenlik güncellemelerini de alabiliyor. Dolayısıyla uzun süre kullanabileceğiniz bir dağıtım arıyorsanız, Zorin OS 6 iyi bir seçenek olacaktır.

6. Çok sayıda güncelleme:
Proje takımına göre Zorin OS 6, "çok sayıda güvenlik güncellemesi, yeni bir Yazılım Merkezi, çok sayıda geliştirme ve işlev" sunuyor.

http://zorin-os.com

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz