Genel

Domuzdan Maymuna Kalp Nakli

27.06.2012

Oha oha adamlar ne yapmış yahu :

Genetiği değiştirilerek klonlanmış bir domuzun kalbini bir maymuna nakletmeyi başaran Güney Koreli bilim adamları, hayvandan insana organ nakli hedefine ulaşmada önemli bir adım attı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, Güney Koreli bilim adamlarının, vücudunun bağışıklık sisteminde organ reddine yol açan genlerden arındırılmış, klonlanmış bir domuzun kalbini başarıyla bir maymuna naklettiklerini duyurdu.

Güney Kore 'deki devlete bağlı, Ulusal Hayvan Bilimi Enstitüsü adlı araştırma merkezinden yapılan açıklamada, kalp nakli yapılan maymunda operasyonun ardından organ reddi belirtilerine rastlanmadığı kaydedildi.

Hayvandan insana organ nakli konusunda yapılan araştırmalar çerçevesinde genetik değişime uğratılan bir domuzdan alınan bir kalp ile bir karaciğerin, 31 Mayıs'ta iki ayrı maymuna nakledildiği belirtilen açıklamada, maymuna yapılan başarılı kalp naklinin, Güney Kore 'de bu konuda yapılmış ilk başarılı operasyon olduğunun altı çizildi.

Hacı bu işin en temizi insanın doğduğunda kök hücresinden bir klonunu da yedekte tutmak ve gerektiğinde kullanmak işte :) Ha adam öldü mü o zaman yedek tamamen devreye girer :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz