İşletim Sistemi

Windows 8 ve Korsan

08.08.2012

Bakınız neler olacağımış : 

XP'den beri Windows etkinleştirmesinde değişiklik yapmayan Microsoft, 26 Ekim'de piyasaya çıkacak olan Windows 8'de yeni bir yöntem kullanmaya hazırlanıyor. Maximum PC'ninhaberine göre şirket halihazırdaki etkinleştirme yöntemindeki açıkları kapatarak korsan kopyaları azaltmayı hedefliyor. Bunun için kullanılacak yöntemlerden biri, işletim sisteminin OEM sürümlerinde değişiklik yaparak kullanıcıların sistemi parayla satın almasını sağlamak. Bu amaçla OEM'lere tek bir anahtar vermek yerine üretilen her cihazın BIOS'una ayrı birürün anahtarı yazılması sağlanacak.
 
Buna ek olarak üreticiler ürün anahtarı almak için Microsoft ile doğrudan bağlantıya geçmek zorunda olacak.  OEM cihazlar artık bir "Genuine Microsoft" etiketi taşıyacaklar. Daha önce Microsoft sadece orijinallik sertifikasını şart koşuyordu.
 
Şimdilik sadece Windows 8 (ve muhtemelen Windows RT) ürünleri için kullanılacak olan yöntemin, şirketin eski işletim sistemlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi de ihtimal dahilinde.

Bu olayın üreticilerin canını fazlasıyla sıkacağını tahmin ediyorum çünkü bu kadar uğraşmak istemeyeceklerdir. Ayrıca bu ürün Windows, yani herhangi bir program değil ve bunu kırmak için uğraşan insan sayısı diğer bütün işletim sistemi ve yazılımları kırmaya çalışanlardan kat kat fazla. O yüzden ne kadar sallarsan salla dona düşer son damla kuralı geçerli olacaktır :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz