İşletim Sistemi

Windows XP’e Güle Güle

04.09.2012

Eveeet Microsoft artık Windows XP'den elini eteğini tamamen çekiyor. Halen çok fazla kullanıcısı bulunan XP için bir yükseltme yolu bulamazlarsa tekrar destek vermek zorunda kalabilirler (Çok önce desteği çekecekti aslında ama uzatmışlardı süreyi) :)

Windows XP, son yıllarda bilgisayarlarda en çok kullanılan işletim sistemiydi. Windows XP'nin bu kadar uzun süre birinciliği elinde tutmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi de, Windows Vista'nın başarısızlığıydı. Ancak artık Net Applications rakamları, Windows XP'nin Windows 7'nin gerisinde kaldığını söylüyor.
 
Web istatistikleri firması Net Applications'ın Ağustos 2012 rakamlarına göre Windows 7, dünya çapındaki bilgisayarların yüzde 42.76'sında kullanılıyor ve birinci sırada. Windows XP ise Net Applications'ın rakamlarında yıllar sonra ikinci sıraya gerilemiş bulunuyor. XP'nin dünya çapındaki kullanım oranı, yüzde 45.52.
 
Windows Vista, yüzde 6.15 ile iki işletim sistemini çok gerilerden takip ediyor. 26 Ekim'de piyasaya sürülecek Windows 8'in tüm düyadaki pazar payı ise şu an sadece yüzde 0.23.

Güzeldi be XP candı :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz