Komik, Oyun

PSN Hırvatistan’da Büyük Hata

26.11.2012

Ehoho olaya bak yauw :))

PlayStation Store'un her ülkeye ayrı hizmet verdiği PlayStation 3 kullanıcıları tarafından biliniyor. Oyunseverler fiziksel medya olarak oyunlarısatın almak yerine direkt olarak PlayStation 3'ün sabit diskine oyunlarıindirmeyi sıklıkla tercih ediyor.

Fakat dün Hırvat PlayStation Store'da yaşanan büyük hata ciddi anlamda bir krize yol açtı. Zira Hitman: Absolution ve Sleeping Dogs gibi oyunlar Kuzey Amerika PS Store'da 80$'dan satılırken, Hırvat PS Store'una 80 KN yani 13$ gibi bir fiyatla listelendi.

Bunun haberini alan oyunseverler de hemen birçok Hırvat PSN hesabı alarak oyunları daha sonra satmak için indirmeye başladı. Bu durumdangün boyunca Sony'nin haberi olmadı.

Oyunların indirme rakamlarındaki ani değişimi farkeden Hırvat şubesihemen oyunların satışını durdursa da iş işten çoktan geçmişti ve yüzlerce oyuncu oyunların birçok kopyasını satın aldı.

Yaşanan hatayı düzeltmenin en iyi yollarından birini tercih etmemiş olsa da yine de yeni piyasaya sürülen Hitman: Absolution ve Assassin's Creed 3 gibi oyunların ciddi anlamda karaborsaya düşmesini engellemeyi başaran Sony'de konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Anladığım kadarıyla para birimi çevrimi yapılmamış walla büyük rezalet :)) İnsanlar diyecek biz enayi miyiz bu oyunları o fiyattan satmak zorundasın :D

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz