Donanım, Oyun

Android Oyun Konsolu OUYA

03.12.2012

Buyur buradan yak :

Günümüzde Android ve iOS tabanlı mobil işletim sistemleri, inanılmaz sayılarda oyun ve uygulama seviyesine ulaşmış durumdalar.

Özellikle PlayStation başta olmak üzere pek çok eski oyun konsollarınının oyunlarını emülatör vasıtasıyla çalıştırabilen Android işletim sistemi, kendi başına bir konsol olma yolunda ilerliyor. Ouya da bu işletim sistemini bir konsol haline getirmeyi istiyordu. Kickstarter projesinden 8 milyondoların üzerinde bağış alan firma, yeni konsolların sevkiyatına başlayacak duruma geldi.

Nvidia'nın Tegra 3 platformudan gücünü alan Ouya, 1 GB RAM ve 8 GBdahili hafızaya sahip. 1080p desteği verebilen HDMI bağlantısı, Bluetooth 4.0, WiFi, USB 2.0 bağlantısı gibi giriş çıkışların bulunduğu ürün, kendi oyun kollarına da sahip.

Ouya konsol 99 Dolarlık fiyatıyla satışa sunuluyor. Bu fiyata satılan üründe oyun kumandası bulunmuyor. Eğer 1 kumandayla almak istiyorsanız 119.99 Dolar, 2 oyun kumandasıyla beraber 149,99 Dolar,  4 oyun kumandasıyla beraber almak istiyorsanız da 209,99 Dolar gibi bir meblağ gözden çıkarmanız gerekiyor.

Konsol ilk olarak bağışçılara dağıtılacak ve ilk dağıtım 28 Aralık'ta yapılacak. Dağıtımlar daha sonra geliştiricilere yapılacak ve Mart ayına kadar özel oyun yazılımı üzerine yoğunlaşacak. Daha sonra Mart ayında resmen oyun konsolu tanıtılacak.

Walla fiyat olarak iş yapabilir tabisi ama konu oyun olunca XBOX ve Playstation'a karşı hiç şansı yok. Amaç TV'e bağlanabilir bir Android cihaz sunmak bence ve millet film falan seyretmek için kullanacak bunu çoğunlukla :)

 

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz