Donanım, Oyun

Dualshock’a Elveda

22.01.2013

Bak bu iyi haber olmuş hacı :

Oyun camiası olarak ikinci jenerasyon konsolların uzun zamandır aramızda olduğundan şikayet edip duruyoruz. Peki, PlayStation'nun 1997 yılından beri aynı DualSchock kontrol cihazını ısıtıp ısıtıp önümüze sürmesinden sıkılmadık mı?
 
CVG'nin yaptığı bir araştırmaya göre Sony, çoktan yeni kol tasarımları üzerinde çalışmaya başlamış durumda. Özellikle Xbox 360 kontrol sisteminin açık ara gerisinde kalan DualShock'un adıysa, üzerinde çalışılan sistemlerin hiçbirisinde yer almıyor. CVG'ye konu hakkında büyük ölçüde bilgi veren isimsiz kaynağın iddialarının detayları ise gerçekten dikkat çekici. Kaynak, Sony'nin yeni kontrol cihazı üzerinde hem dokunmatik ekran, hem de biyometrik ölçme biriminin bulunacağının kuvvetle muhtemel olduğuna değinmiş durumda. Hatta sonradan üretilecek kolların oyuncunun, kalp atış hızı ve vücut ısısı gibi fiziksel özelliklerini de göstereceği hakkındaki bilgiler şimdiden ciddiyet kazandı.
 
Bunun haricinde Sony'nin bir diğer amacı, üreteceği yeni konsolu ve PS Vita arasında hatırı sayılır derecede bağ kurabilmek. Her ne kadar ilk çıkışında merak uyandıran, geleneksel konsol yapısını cebimizde taşımamıza imkan tanımış bir konsol olsa da Sony'nin cihaz için yeni bir pazar payına ihtiyacı olduğu bir gerçek.
 
İsimsiz kaynaktan gelen en önemli son dakika açıklamasıysa, Sony'nin yeni konsolunu tanıtması için ayların değil, sadece haftaları kaldığı oldu.

Evde PC için XBOX 360 Controller kullanıyorum ve hakkaten PS3 Controller'a göre muhteşem rahat bir kol (evde PS3 de olduğunu belirtmek lazım) Haberde biraz abartılı bir cihaz gelecek gibi bahsedilmiş ama bence Sony'nin yeni nesil standart controller'ı böyle deli özellikler içermeyecek yine sade bir controller olacak ama dokunmatik ekranlı falan da controller'lar çıkartacak.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz