Donanım, Oyun

GameStick Olayları

22.01.2013

Adamlar yapmış hacı :

Projelerine mali kaynak arayanlarla yatırımcıları buluşturan web sitesi Kickstarter'da 2013'e şu ana kadar damgasını vuran GameStick oyun konsolu oldu. Konsolla aynı ismi taşıyan geliştiricisi sadece 20 gün içerisinde 4.206 yatırımcıdan 451 bin dolar toplamayı başardı.

GameStick'i özel kılan ise konsolu cebinizde taşıyıp istediğiniz televizyona bağlayabiliyor olmanız. Flash disc boyutundaki GameStick kumandasının içine sığabiliyor ve kullanıcılar konsolu televizyonun HDMI girişine takıp hemen oynamaya başlıyabiliyor. Bu konsolu özel kılan bir başka özelliği ise 79 dolara satılacak olması.

Dünyada 1.4 milyar televizyon olduğunu ve bunların sadece yüzde 1'inin oyun oynamak için kullanıldığına dikkat çeken GameStick'in geliştiricileri "Bunun en büyük sebebi konsolların ve içeriklerinin pahalı olması. Bu yüzden de mümkün olan en ucuz konsolu yaratmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

Konsolla ilgili yapılan açıklamada bunun yanında "İnsanlar artık çok sık seyahat ediyor ve konsolların boyutu çok büyük. Bu nedenle büyük ekranlara takılacak bir konsolu cebinize sığdırmak istedik" denildi.

Android işletim sistemiyle çalışan GameStick, proje hayata geçtiğinde açık kaynak kullanan ilk konsol olacak. Yani isteyen yazılımcı oyun geliştirip herkesin kullanımına sunabilecek. Bunun yanında Game Stick'ten yapılan açıklamaya görebu yeni konsolla Android ekosisteminde şu anda bulunan 200 civarında oyun rahatlıkla oynanabiliyor.

GameStick şu ana kadar Kickstarter'da hedeflediğinin yaklaşık 5 katı yatırım çekmeyi başardı. Yani prototipi hazır olan konsolun daha fazla üretileceği kesin ancak Xbox-PlayStation gibi devlere kafa tutup iddia ettiği devrimi yaratıp yaratmayacağını zaman gösterecek. Yine de gördüğü yoğun ilginin daha çok küçük firmayı konsol pazarına yönelme konusunda cesaretlendireceği kesin.

Yani tabi ki öyle way anasını bunu nasıl düşünmüşler dedirtecek bir proje değil lakin usb yerine doğrudan hdmi'dan televizyona bağlanıyor olması ve içinde Android olması vee ucuz olması bu projenin önünü oldukça açıyor. Hele bir de wireless bağlanabiliyorsa yeme de yanında yat derim ben sana :)

gamestick

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz