Teknoloji

Google’dan Kemik İletimi Patenti

04.02.2013

Google coştukça coşuyor hacılar :)

Google’ın en son teknoloji gözlükleri Google Glasses birkaç ay içinde piyasaya sunulabilir. Artırılmış gerçeklik ile görüntü teknolojisini bir araya getirecek olan gözlüğün yeni ortayaçıkan bir diğer özelliği ‘kemik iletimi’ teknolojisi.

Google’ın patronlarından Sergey Brin’in, ‘birkaç ay içinde piyasaya sunulabileceğini’ belirttiği Google Glasses, tüketicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Google, ABD Federal İletişim Komiyosyonu’na (FCC) sunduğu belgelerde, cihazın tasarımının yanı sıra sahip olacağı teknolojileri de göz önüne serdi. Bugüne kadar yeterince haberini okuduğumuz ve videosunuizlediğimiz Google Glasses’ın dikkat çeken en yeni özelliği, kemik (ses) iletimi. Yani, kulaklık olmadan ses iletimi.

Slashgear sitesinin haberine göre, kemik iletimi teknolojisi, vibrasyonların kulağınızla bağlantılı kemikler üzerinde ilerleyerek kulağınıza ulaşmasını sağlayacak. Ayrıca, dış ortamınseslerini de videolu sohbet yaparken veya müzik dinlerken duyabileceksiniz. Diğer önemli bir bilgiye göre, 2.4GHz 802.11 b/g WiFi ve Bluetooth 4.0 bağlantı özelliğine sahip olacak.

Google’ın FCC’ye sunduğu belgelerde, kemik iletimi teknolojisi için geçen ifade, ‘kullanıcın kafası aracılığıyla ses iletimi sağlayan tamamlayıcı unsur’ ifadesi yer alıyor. SlashGear, Google’ın birkaç gün önce ‘kemik iletimi için gözlük sapı’ teknolojisinin patenti için başvuru yaptığına da dikkat çekti.

Kemik ses iletimi, yeni duyulmuş bir kavram olmasa da, mükemmel performansla günlük hayata sunulmuş değil, dolayısıyla kullanılan bir teknoloji de değil. Ancak Google Glasses, bu durumu tersine çevirebilir.

Google’ın Rus patronu Sergey Brin’in dediği doğru çıkarsa, birkaç ay sonra tüketiciyle buluşacak gözlüklerin 1500 dolardan satılması bekleniyor.

Walla ne kadar kaliteli bir teknoloji olur bilinmez lakin Google yaptığı işi iyi yapan bir firma. Bekleyip görecez ne çıkaraklar sonuç olarak.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz