İnternet

Formspring.me Kapanıyor

16.03.2013

Hey gidi koca Formspring bee bu hale gelecek servis miydin sen? Öyleydin tabi lan soru sorulsun cevapla nereye kadar hacı? :))

2009 yılında soru-cevap sosyal ağı olarak yayın hayatına başlayan Formspring.me sitesi, hem üyelik ile hem de anonim şeklinde kullanıcıları kabul ederek kısa zamanda iyi bir popülarite yakalamıştı. Son zamanlarda servisin, rakiplerinin artması ve ağın kullanıcılar tarafından başka amaçlar doğrultusunda kullanılması, gerilemesine sebep oldu.

Sosyal ağın eski günlerini kaybetmesi ile birlikte, maliyetlerin artması ancak servisin bununla baş edememesi kapanacağı sinyallerini verdi. Bunun üzerine Formspring CEO’su Ade Olonoh, soru-cevap servisinin kapatılacağını resmi olarak açıkladı. Olonoh yaptığı açıklamada, servisin 30 milyondan fazla aktif kullanıcısı olmasına rağmen artan maliyeler ile baş edilemediğini belirterek, faaliyetlerine son vereceklerini söyledi.

Tam olarak 31 Mart tarihinde yayın hayatına kapatılacak olan Formspring.me bu tarihten itibaren herhangi bir giriş kabul etmeyecek ancak kullanıcıların o zamana kadar girdikleri içerikleri alabilmeleri için 15 Nisan tarihine kadar veriler silinmeyecek. 15 Nisan tarihinden sonra ise hiçbir şekilde ulaşılamayacak olan servis, mobil uygulamaları da kullanıma kapatacak.

Formspring üyeliğiniz var ve girişlerinizi servis kapatılmadan almak istiyorsanız buradaki dışa aktarma sayfasına giderek verilerinizi mail adresinize göndererek bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Walla ilk çıktığı 1 - 2 hafta biraz kullandım ondan sonra bıraktım hacı gayet sıkıcı bir servis :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz