Spor

Brooklyn Nets Çıldırdı!

28.06.2013

Ooolm dün ESPN'de olur mu olmaz mı falan tartışılıodu meğer gerçekleşmiş takas!

Boston Celtics ve Brooklyn Nets, bu yılın en çok ses getirecek takasına imza attı. Yeniden yapılanma sürecine giren Boston, yıldızlarını Brooklyn'e gönderdi. İşte takasın detayları;

Takasa göre, yeni sezon için takımın başına Jason Kidd'i getiren Brooklyn Nets, Kevin Garnett, Paul Pierce ve Jason Terry'i kadrosuna katarken; Gerald Wallace, Kris Humphries, Kris Joseph, Reggie Evans ve Keith Bogans, Boston Celtics'in yolunu tutacak. Boston aynı zamanda Brooklyn'in 2014, 2016 ve 2018 yıllarındaki ilk tur draft haklarının da sahibi olacak. 

Brooklyn Nets'in Rus patronu Prokhorov, lüks vergisini hiç kafaya takmadı ve ligin en dikkat çekici ilk beşini oluşturdu. Önümüzdeki yıl Brooklyn Nets ilk beşi, büyük ihtimalle şöyle şekillenecek: Deron Williams, Joe Johnson, Paul Pierce, Kevin Garnett, Brook Lopez. 5 All Star bir arada... 

Boston Celtics ise yepyeni bir sayfa açmış olacak. Koç Doc Rivers ile yollar ayrıldıktan sonra takımın simge isimleri Paul Pierce ve Kevin Garnett de takımdan gönderildi. Rajon Rondo'nun etrafına yeni bir takım kuracak olan Celtics, büyük ihtimalle önümüzdeki sezonda bir başarı beklentisine girmeyecek ve çok yetenekli oyuncuların katılacağı 2014 NBA Draftı'ndan yıldız adayları kapmaya çalışacak.

Kevin Garnett'in takas edilmesinin önündeki en büyük engel, sözleşmesine koyduğu "takas edilemez" maddesiydi. Sezonun sonunda sadece Los Angeles takımlarına takas olması halinde bu maddeyi iptal edeceğini söyleyen Garnett, heyecan verici bu takımda oynamak ve çok saygı duyduğu Jason Kidd için mücadele etmek adına bir istisna yapmaya karar verdi. 

Bu takasın ardından Brooklyn Nets, 100 milyon dolara yakın bir lüks vergisi ödemek zorunda kalacak.

Walla ilk 5 deli bir şey oldu onu biliyorum ve zaten seyrediyordum Nets'in maçlarını gelecek sana daha da bir seyredicem :) Adamlar yeniden yapılanma adına ne adımlar atabiliyor ya bizde olsa aynı durum Boston'un yerinde olan takımı taşlarlar :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz