Kişisel, Programlama, Yazılım

Mobile ve Web Geliştirme Olayları

27.08.2013

Hacılar son günlerde biraz boşladım blog'u farkındayım ama kafada işler var anlayın beni :) Mobile Development olaylarına daldım bu ara. Phonegap kullanarak IPhone ve Android uygulamaları hasıyorum HTML5 olaraktan. Ayrıca Impact Engine ile oyun geliştirme işlerine falan baktım baya. Bir de WordPress'e kendi plugin'imi yazıyorum böyle Products falan ekleyebilmek için. E-Ticaret sistemleri için de WordPress kullanma planlarındayım.

Şöyle baktım da baya bir işle meşgulmüşüm be hacı :) Android ve IOS için lisanslarımı almışım yakında bi proje gelirse başlayacam işlere. Android için Intellij IDEA ile sistemi kurdum ve IOS için de Virtual Box üzerinde Mac onun üzerinde de Xcode ile sistemi kurmuş bulunmaktayım. Sağlam bir proje geliştirirken sizlere deneyimlerimi aktarırım en kralından benim yaptığım hataları yapmassınız adam olursunuz :)

Impact Engine de ayrı bir güzel ortammış. Hemen hemen her türlü özelliğini okudum ettim ama dökümantasyon yetersiz durumda hacı. Şöyle sağlam örnekler yok ayrıca plugin konusunda bir deposu falan yok neyle ilgili pluginleri var bilemiyorsunuz falan ama güzel sistem kullanın. Impact Engine'i de asıl olarak mobil oyun için kullanacam ama bakalım Phonegap ile performansı nasıl olacak bilemiyorum daha.

WordPress plugin geliştirme olayları da benim Firehorn sistemini bilenler bilir onu WordPress'e adapte etme şeklinde ilerliyor. WordPress ile ilgili deli gibi döküman olduğu için (hatta Türkçe bile baya var) o iş rahat ilerlemece. WordPress geliştirme olaylarını da Intellij IDEA ile yapıyorum bu arada ve kesinlikle mükemmel bir geliştirme ortamı. Kullandığınız ne varsa bırakın IDEA'ya geçin derim :) PHP kasanlar IDEA'nın yalnızca PHP'e özgü versiyonu olan PHP Storm'u da kullanabilirler.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz