Donanım, Oyun

Sony PlayStation Vita TV

11.09.2013

Ooo bebeğim Sony ilginç bir haber vermiş :)

Sony, dün yaptığı açıklamayla, Kasım ayında yeni bir oyun konsolu sunacağını duyurdu. 

İlk olarak sadece Japonya’da sunulacak PlayStation Vita TV adlı ucuz televizyon oyun konsolu, düşük bütçeli kaliteli eğlence alternatifi sunacak. 

Sony, Kasın ayında Avrupa’da satışa sunulacak PlasyStation 4’ün ardından yerel piyasasına özel bir ucuz konsol sunacağını açıkladı. 

PlayStation Vita TV, 6,4x10,5 cm ölçülerinde, televizyona bağlanan küçük bir oyun kutusu olarak tüketicilerin karşısına çıkacak. Japonya’da 14 Kasım’da satışa çıkacak olan konsolun dünyanın diğer bölgelerinde ne zaman sunulacağı belirsiz. 

9,954 yen, yani 100 dolardan satılacak olan Vita TV, PlayStation 4’ün ABD fiyatının dörtte biri fiyatına geliyor. Ancak Dual Shock 3 oyun kontrol cihazı,konsolun paketinde yer almayacak. Ancak kontrol cihazını içeren daha pahalı bir paket, Vita TV’nin satışa çıkacağı gün ayrı olarak sunulacak. 

Sony’nin verdiği bilgiye göre, Vita TV kutusundan çıktığında 1300 oyunla uyumlu olacak. Bunun sebebi, tüm PSP ve PSone oyunlarının PlayStation Network dijital oyun servisiyle konsola indirilebiliyor olması. 

Konsol, evinizde PS4 varsa, ayrı bir odada Vita TV aracılığıyla PS4 üzerinden televizyonda oyun oynamanızı da imkan verecek. Cihazın görüntü kalitesi ise 480 ve 720 p ile 1080i, yani çok da yüksek değil.

Walla değişik bir olay tutabilir de tutmayabilir de :) Asıl Sony, PS2 oyunlarıyla uyumlu bişey yapsa da Shaolin Monks oynasak :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz