Mobil, Teknoloji

iPhone 5S İçin Parmak Kesilir mi?

16.09.2013

Olm adamlar ne için açıklama yapmış lan :)

Biyometrik güvenlik uzmanları ise yeni iPhone’u almayı düşünenleri rahatlatan bir açıklama yaptı: Kesik parmağınız hırsızların işine yaramaz.

iPhone 5S, sahip olduğu grafik işlemci birimli ve hareket sensörlü çipi, parmak izi tarama özelliği ve ağır çekim yapabilen kamerasıyla mobil sekörüne damga vuracak bir cihaz. Ancak akıllı telefonlara birçok ilk getiren bu telefon, parmağınız için ne kadar güvenli?

iPhone 5S’in sahip olduğu biyometrik güvenlik, hırsızların parmak peşine düşebileceği endişesini beraberinde getirdi. Geçtiğimiz yıl Malezya’da biyometrik güvenlik sistemine sahip olan bir Mercedes S sınıfı otomobilin kesik bir parmak aracılığıyla çalınması, bu endişeleri artırdı.

Güevenlik uzmanları ise iPhone 5S üzerinde yaptıkları ön incelemelerde ‘parmakların güvence altında olduğu’ açıklamasını yaptı.

Mashable sitesinin haberine göre, güvenlik uzmanlarının açıklaması şu şekilde: “iPhone 5S’in Touch ID adı verilen sensörü, üst deri altındaki tabakaları radya frekans taramasıyla tanıyor. Bu da parmak ucunun canlı, yani kullanıcının parmağına bağlı olmasını gerektiriyor.”

California merkezli parmak izi tarayıcı teknolojileri sunan Validity Sensors şirketin teknoloji şefi olan Sebastien Taveau, “Radyo frekans kapasitif sensör, sadece canlı bir parmaktan görüntü alacak şekilde geliştirildi... Biyometrik sektöründe kimse kesik parmaklar veya cesetlerden konuşmak istemez. Ancak tüketicilerin korkularını gidermek zorundayız” dedi.

Neymiş efendim Mercedes çalınmış da ondan endişe duymuşlar. Olm Mercedes'le iPhone 5S aynı şey mi? Kim bir cep telefonu için o kadar piskopat bir iş yapar? Hatta Malezya'daki olay da abartıymış anasını satiim adam ne kadar zor durumdaysa yani bi araba için parmak kesmiş.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz