Sinema

Dünyayı Kurtaran Adam Amerika’da

26.09.2013

Olm saçmalık diz boyu be :)

Bazı filmler vardır ki nerfret ettiğiniz aşkınız gibidir. Ne onu düşünmeden durabilirsiniz ne de görmeye dayanabilirsiniz. Elbette Dünyayı Kurtaran Adam bu tarz bir film değil.

Hakkında çok defa yazılan, çizilen, eleştirilen, sevilen, övülen, yerilen hatta bazı üniversitelerin Sinema-TV bölümlerinde en kötü film örneği olarak bile gösterildiği iddiasına maruz kalan Cüneyt Arkın'ın meşhur filmi yurt dışında, hem de öyle Almanya, Fransa değil, taa Amerika Birleşik Devletleri'nde yenilenmiş(!) hali ile gösterime girmeye hazırlanıyor.

Hürriyet gazetesinin internet sitesindeki haberine göre jet rejisör olarak tanınan Çetin İnanç'ın resmi olarak dünyanın en kötü filmlerinden birisi olarak seçilen ve bu şekilde kült haline gelen bu filmi yeni müzikleri ve İngilizce dublajıyla California'da yeniden vizyona girecek.

İnanç filmin yeni gösterim hikayesini şöyle açıklamış:

"Türk filmleri ABD'de marketlerde bile satılıyor. Ben de 2000 yılında ABD'ye ilk gittiğimde Dünyayı Kurtaran Adam ile Kara Şimşek'i gördüm, 20 dolardan satılıyordu, hemen aldım. Bizim Dünyayı Kurtaran Adam dışarıda da büyük yankı uyandırdı 'kült film', 'en kötü film' olarak."

"Şimdi, Dünyayı Kurtadan Adam'a İngilizce dublaj ve müzik yapmışlar. 29 Ekim'de California'da birkaç sinemada gösterilecek. Ben de ne oluyor, bu filmleri kim almış kim satmış diye birilerini aradım, haberim yoktu ama bir taraftan da hoşuma gidiyor, neticede benim filmim oynayacak Amerika'da."

Film absürd komedi dalında baya bi sağlam aslında :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz