Mobil, Oyun, Video

Fifa 14 Mobile

27.09.2013

Hacı adamlar oyunun mobile kısmını da güzel yapmışlar bu sene baya bi yerde download linklerini falan gördüm.

Mobil platform oyunlarının günümüzde önemli bir yer edinmesinden sonra, PC ve konsollara geliştirilen efsanevi oyunlar geçtiğimiz yıllardan itibaren mobile taşınmaya başlandı. Bunların en büyük örneği olarak gösterilebilecek oyunlardan biri şüphesiz ki EA Sports’un FIFA serisidir.

EA Sports, dokunmatik ekranlar için kontrollerini baştan aşağı yenilediği ve konsol kalitesine yakın grafiklere sahip olan FIFA 14’ü, bu yıl iOS ve Android platformları için ücretsiz olarak sunularak mobil oyunculara büyük bir sürpriz yaptı.

FIFA 14’ü ilk açtığınız zaman sizleri bir rehber karşılıyor. Bu rehber sayesinde oyunda kullanacağınız kontrol seçenekleri belirleyebilirsiniz. İster dokunmatik ekranlar için geliştirilmiş tek dokunuş sistemini seçebilir, isterseniz de klasik tuş kombinasyonları olan yön tuşları ve aksiyon tuşlarını kullanabilirsiniz.

Oyunu iPad gibi geniş ekranlı bir cihazda oynayacaksanız tek dokunuş sistemi ile daha rahat bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Mobil oyunlardaki grafiklerin gelişmesi, FIFA 14’ü de etkilemiş gibi görünüyor. Neredeyse PlayStation 2 ayarında grafiklere sahip olan oyunda; futbolcuların yüzlerinin, sahaların, topların ve hakem dokularının başarılı bir şekilde geliştirildiğini söyleyebiliriz.

Özellikle futbolcuların birbirleriyle çarpışmaları ve topun hareketlere vermiş olduğu tepkiler oyunda göze çarpan unsular arasında yer alıyor.

FIFA 14’e Origin hesabınız ile giriş yaptığınız zaman, çoklu oyuncu olarak arkadaşlarınız ile Wi-Fi üzerinden de maç yapabiliyorsunuz. Online maçlardan kazanmış olduğunuz puanlar ile takımınızın kadrosunu güçlendirerek rakiplerinize üstünlük sağlayabilirsiniz.

Eğer tekli oyuncu modunda oynayacaksanız; ayarlar menüsünden takımların güncel kadrolarını indirerek futbol keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. 

1.3 GB büyüklüğündeki oyunda maalesef ki spiker bulunmuyor. Eğer oyuna spiker yüklemek isterseniz ayarlar menüsünden Türkçe dilinin dışında; İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde anlatım yapan spikerleri indirebilirsiniz.

FIFA 14’te tam tamına 33 farklı lig, 600 lisanslı takım, 16.000 adet futbolcu ve 34 adet stadyum bulunuyor. Geliştirmiş olduğunuz takımlar ile iCloud ve Origin üyeliğiniz sayesinde, herhangi bir cihazınızdan kaldığınız yerden oyuna devam edebilirsiniz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz