Müzik, Yazılım

Winamp İçin Kurtarma Çalışmaları

26.11.2013

Hacı geçen hafta yazmıştım Winamp kapanacak ve bir daha indirilemeyecek diye işte o konuyu bazıları sindirememiş :)

Windows'un ilk sürümlerinden bu yana yaygın olarak kullanılan, yerini iTunes gibi yeni nesil medya oynatıcılara ve online servislere bırakmadan önce pek çok teknoloji kullanıcısının ilk göz ağrısı olan Winamp'ın 5.66 sürümüyle birlikte rafa kaldırılacağı AOL tarafından duyurulmuştu. Şimdi ise AOL'ü bu kararından vazgeçirmek için Change.org sitesinde bir imza kampanyası düzenlendi. 

Winamp'ın kodlarının açık kaynak haline getirilmesini talep eden ve bir grup yazılım geliştirici tarafından başlatılan Save Winamp imza kampanyası, şimdide 12 bini aşkın imzaya ulaştı. Winamp'ın fişini çekmek yerine, açık kaynak topluluğuna emanet etmek şüphesiz pek çok Winamp kullanıcısını mutlu edecektir. Bakalım AOL 12 bini aşkın kişinin talebine nasıl yanıt verecek.

Ayrıca bunun dışında Microsoft'un Winamp'i satın alabileceği yönünde dedikodular var ama Microsoft'un Media Player'ı var zaten Winamp'i g.tüne mi sokacak?

Bir de şu yorum çok ilgimi çekti 

"Hepiniz yemişsiniz olayı. Winamp bitmek üzere olduğunu anladığı için kendini satacaktı. Ama değer kazanması için bir strateji geliştirmesi gerekiyordu. Winamp artık indirilemeyecek gibi bir tezgah geliştirdi ve değerini reklamlar arttırdı. Şimdi winamp'ı satacaklar. Halbuki düşünün bir programın sitenizden indirilebilir olması ne kadar masraf çıkarabilir? Neredeyse hiç."

Hacı fikrini belirtirsin tamam da gidip "heminiz yemişsiniz olayı" diye neden başlarsın yoruma? Sanki Winamp'i satın alsak mı diye düşünen insanlara yorum yapıosun anasını satiim :) Bir de Winamp'in değeri milyon dolarlar değerinde artmış gibi bir yorum olmuş o da ayrı komedi :) 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz