İşletim Sistemi, Mobil

iOS 7.1’de Jailbreak Yok

05.02.2014

Hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman? :)

Dün gece saatlerinde Apple geliştiriciler için iOS 7.1'in 5. Beta sürümünü yayınlamıştı. Stabilite sorunlarının ve bazı hataların giderildiği 5. Beta sürümü ile bir takım küçük yenilikler sisteme eklenmişti. iOS 7.1 Beta 5 ile gelen yeniliklere bir önceki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ancak Apple, iOS 7.1 Beta 5 ile birlikte Jailbreak tutkunları için kötü bir sürpriz hazırladı. iOS 7.0.4 için Jailbreak işlemini gerçekleştiren Evasi0n ekibi, Jailbreak için gerekli olan güvenlik açığının iOS 7.1 Beta 5 ile kapatıldığını açıkladı. Ekip bu sürümde de bir güvenlik açığının bulunacağını ve çalışmalara başladıklarını notlarına ekledi.

Hacker ekibinin tavsiyesi, Jailbreak işlemini gerçekleştirmek isteyenlerin şimdilik iOS 7.0.4 sürümünde kalmaları yönünde. Bakalım Apple, iOS 7.1'in Final sürümünde bir büyük hata yapıp, Jailbreak işlemi için hackerlara geçit sağlayacak mı?

Birçok kişinin görüşüne göre Apple, Jailbreak için açıkları kasıtlı olarak bırakıyor ki ben de böyle düşünüyorum. Jailbreak olmassa kayda değer bir kullanıcı kaybı yaşayacakları kesin ama habere göre de Jailbreak açığını kapattık demişler bakalım neler olacak :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz