Oyun, Programlama

DirectX 12 Geliyor

08.03.2014

Hadi bakalım ekran kartı yenileme devri :) Bakalım bir sunum yapsınlar da ona göre karar verelim değecek mi değmeyek mi :)

Microsoft'un efsanevi DirectX grafik arayüzünün son nesli çok yakında yayınlanıyor. İşte yenilikler! 

Microsoft yeni nesil DirectX'in isminin DirectX 12 olacağını duyurdu ve API'nin, 20 Mart'ta, San Francisco'daki Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda yayınlanacağını açıkladı. Microsoft'un blogunda yer alan duyuruda, AMD, Intel, NVIDIA ve Qualcomm logolarının yer alması, DirectX 12'nin bu üreticilerin donanımları ile uyumlu olacağını da haber veriyor. 

Daha önce internette yayılan dedikodularda, yeni DirectX'in, düşük seviye donanımlar üzerinde de çalışabilecek şekilde tasarlandığı söyleniyordu. Eğer bu dedikodular doğru ise AMD'nin yeni çıkardığı düşük seviyeli işlemcilerde de yeni nesil DirectX'i çalıştırmak ve oyunlarda son teknoloji ürünü efekt ve grafikleri görmek mümkün olacak. Ancak Microsoft'tan şimdilik bir açıklama gelmedi. 

2009'dan beri yeni DirectX yayınlanmadığını düşünürsek, DirectX 12'nin oyun geliştiricileri ve oyun severler arasında büyük heyecan yaratacağını tahmin etmek zor olmayacaktır. 20 Mart'ta tüm detaylar ortaya çıkacak.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz