İnternet

Google Drive Coştu

14.03.2014

Olm 25 GB 2.49$, 100 GB 1.99$ oldu bu nasıl iş? :)

Dropbox ve OneDrive, ücretli abonelerinde yakın gelecekte önemli bir seyrelme gözleyebilir. Zira bulut tabanlı depolama yarışında vites yükselten Google, Drive servisinin fiyatlarında büyük ölçekli indirimler gerçekleştirdi. Yeni tarifeyle 15 GB'a kadar depolama ücretsiz kalırken, 100 GB depolama alanı aylık 1,99 dolara, 1 TB ise 9,99 dolara indirildi.

10 terabayt ve üstü taleplerde aylık fiyatın 99,99 dolardan başladığı yeni sistemde 10 terabaytlık online depolama alanını kim ne yapar bilmiyoruz, ancak özellikle 100 GB ve 1 TB'lık paketler Dropbox'u zor duruma sokacak gibi görünüyor. Google+ Photos ve Gmail kullanıcılarının halihazırda Drive altyapısına kolayca erişmesi de Ulu G'ye önemli avantaj sağlıyor.

Google Ürün Yöneticilerinden Scott Johnston tarafından yapılan açıklamada, yeni fiyat politikasının bir dizi altyapı iyileştirmesi sonucu mümkün olduğu belirtilirken, "Kullanıcılarımızın sahip oldukları her veriyi, her cihazdan ve her yerde kolayca ve güvenle korumalarını sağlamak istedik" ifadesi kullanıldı.

Alternatiflere baktığımızda ise 2 GB ücretsiz aboneliğin sonrasında 100 GB depolama alanını 9,99 dolara sunan Dropbox'ı ve 7 GB ücretsiz abonelik ile 100 GB'ı yılda 50 dolardan sunan OneDrive'ı görüyoruz. Her ne kadar online depolama günümüzde çoğu kullanıcı için 5-10 GB ile sınırlı kalsa da, Google'ın son hamlesinin geleceğe yatırım olduğu su götürmez bir gerçek.

Walla bu fiyatlara kullanmayanı döverler hacıt şahsen benim en aktif kullandığım sistemlerden biri şu anda 13 GB kullanmaktayım bişey olursa yerim Google'ı :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz