Genel, İnternet

Twitter’ı Yasaklama Çalışmaları

21.03.2014

Hacı hala internetin özünde özgürlük olduğunu ve interneti tamamen kapatmadıktan sonra engelleyemeyeceğini ve insanların bir yolunu mutlaka bulacağını anlamadılar. Olm adamlar interneti kullanarak neler neler yapıyor NASA'dan bilgi falan çalıyor sen Twitter'ı nasıl kapatırım diye uğraşıyorsun be.

Buyrunuz bu yasağın sonuçları ne olmuş :

Ülkemizde dün gece yarısı itibariyle erişime engellenen micro blog sitesi Twitter’da engellemenin ardından yeni bir rekor kırıldı. Neredeyse tüm Twitter kullanıcıları VPN veya DNS değiştirme gibi yöntemleri kullanarak günlük tweet paylaşımlarını yapmaya devam etti.

Gece 00:00’dan 01:36’ya kadar tam 1 milyon tweet atan Türk kullanıcılar, aynı süre içerisinde 5 konuyu Dünya Çapındaki Trendler listesine sokmayı başardı. Günün ilerleyen saatlerinde 2 milyon tweet paylaşmayı başaran Türk kullanıcılar, yasakların ne kadar cazip olduğunu ve internette özgürlüğün kısıtlanamayacağını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Türkiye’de Twitter’ın yasaklanması sadece Türkiye ve çevre ülkelerde değil, tüm dünyada manşet konusu oldu. Özellikle ünlü teknoloji siteleri ve haber servisleri Twitter’ın engellenmesi konusuna uzun paragraflar ayırdı.

Abi ben anlamıyorum ya. Çok basit bir stratejiyle AKP şu anda oylarını değil %50, %70'lere çıkarmış olurdu. Olayları biraz olsun alttan almak yerine hep dikine gitmek, halkı bölmek, ötekileştirmek gibi kafalar durumu şu anki haline getirdi. Hitler'den beri dünyada kendisinden bu kadar nefret edilen bir lider olmamıştır heralde.

Sonuç olarak Twitter'ı ülkenin büyük çoğunluğuna engelleyebilirsin bir şekilde ama bu sefer Mwitter çıkar, Zwitter çıkar. Internet'de insanları buluşturan milyonlarca servis var sen bunların hepsini nasıl yasaklayacaksın bi de bakalım bana. Yıl olmuş 2014 sen hala Hitler kafasıyla diktatörlük yapmaya çalışıyorsun. Bu şekilde dünyaya Türkiye'yi madara ettiğin yetmiyormuş gibi kendini de maskara ediyorsun.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz